29 martie 2024
Ziua poetului Mihai Eminescu, celebrată printr-un spectacol inedit la Târgoviște. Tulumbele au marcat distanța socială

Ziua poetului Mihai Eminescu, celebrată printr-un spectacol inedit la Târgoviște. Tulumbele au marcat distanța socială

Ziua lui Mihai Eminescu, “Luceafărul poeziei românești”, a fost celebrată într-un mod inedit la Târgoviște.

Pentru că iubitorii poeziei și ai teatrului nu pot veni în sălile de spectacole, din cauza pandemiei, actorii … s-au dus ei către spectatori. Și au transformat centrul vechi într-o scenă animată, în aer liber.

,,Privea în zare cum pe mări răsare și străluce, pe mișcătoarele cărări corăbii negre duce. Îl vede azi, îl vede mâine, astfel dorința-i gata, iar el privind de săptămâni, îi cade dragă fata” recită o actriță, pe scenă.

Chiar dacă teatrele sunt închise, iar gerul de afară a fost mușcător, actorii teatrului ,,Tony Bulandra” din Târgoviște au marcat ieri cei 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Impresionaţi de idee, trecătorii au intrat în joc. Cu ajutorul tulumbelor de doi metri a fost păstrată distanța între actori şi spectatori.

,,Foarte frumos, doamna recită foarte bine” crede un spectator.

,,Foarte bine, frumos! Ce dacă e pandemie, ne protejăm…” spune o spectatoare.

Liviu Cheloiu – actor: ,,Noi șoptim la urechea spectatorului o poezie de Eminescu. De obicei, de dragoste. Am vrut să îl transformăm pe Eminescu într-un poet al iubirii necondiționate.”


Mircea Silaghi – actor: ,,Ăsta este modul de a aduce un omagiu și de a încerca să îi bucurăm pe oameni, să le aducem un pic de poezie în vremurile astea grele. Păstrăm distanța socială, noi vorbim într-un capăt, ei ascultă în capătul celălalt. Dacă ne spun și ei o poezie sunt bineveniți.”

Unii trecători au întors “darul”, așa că au recitat poezia preferată de Mihai Eminescu.

,,A fost odată ca-n povești, a fost ca niciodată, din rude mari împărătești o prea frumoasă fată.. cum e fecioara între sfinți și luna între stele” – recită un trecător.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial