19 aprilie 2024
Imagini sfâşietoare din blocul unde s-a produs explozia devastatoare, din Găeşti

Imagini sfâşietoare din blocul unde s-a produs explozia devastatoare, din Găeşti

Un bărbat a fost rănit şi 38 de locatari au fost evacuaţi în urma unei explozii urmate de un incendiu, vineri dimineaţă, la un apartament din Găeşti.

“Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi despre producerea unei explozii urmată de incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuinţe din oraşul Găeşti. La locul evenimentului salvatorii găeşteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de ambulanţă SMURD. Pompierii au localizat şi lichidat rapid incendiul, iar pentru siguranţa lor, toţi locatarii imobilului (38 persoane) au fost evacuaţi”, precizează ISU Dâmboviţa.

În urma producerii deflagraţiei, un bărbat de 48 de ani a fost rănit, fiind preluat şi transportat la spital de un echipaj de ambulanţă.

Bărbatul rănit are arsuri de gradul 2 şi 3 pe aproape jumătate de corp şi este internat în stare gravă la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Datele adunate până acum de pompieri indică o scurgere de gaz. Specialiştii spun că a fost o defecţiune a instalaţiei sau a aragazului. O vecină a simţit miros de gaze în timpul nopţii şi a sunat să anunţe.

Locatară: „Mirosea a gaz, au venit cei de la Distrigaz şi m-au lăsat cu alarma de gaz pornită. Au zis că nu sunt scurgeri de gaz la mine, să stau liniştită şi să dorm cu geamul deschis.”

Oficialii societăţii de distribuţie a gazelor au transmis un comunicat în care confirmă că un angajat a făcut verificări în apartamentul din care a venit sesizarea.

O echipă de intervenție s-a deplasat la adresa menționată și a realizat o constatare în urma căreia nu au fost depistate pierderi de gaze în apartamentul nr. 20.”

Suflul deflagraţiei a măturat tot blocul, care acum arată ca după bombardament. Locatarii s-au trezit într-un infern.

„Geamuri peste noi, uşi peste noi. Din somn ne-a luat, am doi nepoţei, au început să ţipe ca din gură de şarpe”.(…)
„M-am trezit cu tabloul în cap şi copilul urla.  E bine că am scăpat cu viaţă”

„Ne-am trezit cu o buşitură foarte mare, cu uşile peste noi. Nu mai avem unde să ne ducem să mai stăm” spun oamenii, speriați.

Ion Untărescu, consilier al primarului oraşului Găeşti: „Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Găeşti se ocupă de asigurarea cazării şi a mesei familiilor afectate de acest incident.”

Specialiştii vor inspecta blocul pentru a vedea dacă a fost afectată structura de rezistenţă. 

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial