27 aprilie 2024
VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

VIDEO: Percheziții de amploare într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în județele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi comprimate ecstasy) şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

Totodată, au fost puse în executare 66 de mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – iulie 2023, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, s-ar fi aprovizionat cu cannabis şi comprimate ecstasy de la diferite surse, ulterior substanțele psihoactive fiind revândute către diverşi consumatori din județele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 350 de grame de cannabis, 94.400 de lei, 4.200 de euro și 500 de lire, 10 telefoane mobile, 6 cântare și 6 grindere.

După finalizarea audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a șase persoane, iar faţă de o persoană a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cele șase persoane reţinute au fost prezentate Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiune a beneficiat de spijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești şi Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial