25 aprilie 2024
Ziua Naţională fără Tutun! “Caştigă independenţa faţă de tutun”

Ziua Naţională fără Tutun! “Caştigă independenţa faţă de tutun”

În perioada 15 noiembrie – 30 noiembrie 2012, se va desfăşura Campania de celebrare a Zilei Naţionale fără Tutun, cu sloganul “Caştigă independenţa faţă de tutun”.

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, atrage atenţia tuturor asupra riscurilor expunerii la fumul de ţigară, atât a fumătorilor cât şi a celor din jurul lor, a dreptului fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos, precum şi asupra practicilor companiilor producătoare de tutun.

Obiectivele generale ale campaniei sunt: informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.

Parteneri în realizarea campaniei sunt Direcţia de Sănătate Publică, Dispensarul TBC Tirgoviste, Inspectoratul şcolar, CPECA, Societatea de Cruce Rosie, s.a.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură suportul metododologic pentru coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Dintre activităţile propuse mentionam: marsul stradal anual al elevilor Scolii Paul Banica (15.11, ora 10,30), stand de sanatate cu masurarea monoxidului de carbon din aerul expirat in incinta Dispensarului TBC (21.11, ora 10), afişarea de postere in institutii si scoli, distribuirea de ghiduri de specialitate şi pliante, discuţii interactive, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei.

Informaţiile vor fi distribuite atât în format tipărit cât şi în format electronic, prin e-mail, website-ul DSP: www.dsp.romwest.ro , etc.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial