21 mai 2024
„TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!” în judeţul Dâmboviţa

„TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!” în judeţul Dâmboviţa

– Campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul mitei electorale –

Ministerul Administraţiei şi Internelor desfășoară, în perioada 09 noiembrie – 09 decembrie 2012, în contextul alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan „Tu decizi! Votează legal!”.

Prin intermediul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi responsabililor din cadrul Instituţiei Prefectului, pe durata desfăşurării campaniei, vor fi distribuite, cetăţenilor judeţului, 16.000 de pliante şi vor fi postate în locurile de vizibilitate maximă 2 000 de afişe, materiale promoţionale care conţin mesajul campaniei.

Campania „ Tu decizi! Votează legal!” s-a lansat şi la nivelul judeţului, prin intermediul unei conferinţe de presă în care cetăţenii au fost informaţi despre faptul că, pentru buna desfăşurare a alegerilor din decembrie 2012, Ministerul Administraţiei şi Internelor va lua toate măsurile necesare asigurării ordinii şi liniştii publice, iar pentru a sesiza o faptă de încălcare a prevederilor legislaţiei electorale, pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112.

Pe site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, cei interesaţi pot găsi informaţii cu caracter legislativ, precum şi despre acţiunile desfășurate, potrivit competențelor, de structurile M.A.I. din plan central şi teritorial, pentru asigurarea unui proces electoral în condiţii de legalitate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial