26 aprilie 2024
Diversioniștii N-AU CÂȘTIGAT! Și Garda de Mediu Dâmbovița CONFIRMĂ că apa din nordul județului este bună de băut!

Diversioniștii N-AU CÂȘTIGAT! Și Garda de Mediu Dâmbovița CONFIRMĂ că apa din nordul județului este bună de băut!

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma sesizărilor nr. 5/S/16.01.2014, respectiv 9/S/23.01.2014 înregistrate la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița cu privire la potabilitatea apei în zona de nord a județului, s-a efectuat în perioada 21 – 24.01.2014 un control de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul General, la Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.

În urma controlului realizat s-a constatat că nu s-au efectuat recent lucrări de construcție, astfel încât prin intermediul acestei lucrări, apa din râul Ialomița să fie preluată în vederea alimentării cu apă potabilă a populației din localitățile Fieni, Moroeni, Pietroșița, Buciumeni și Moțăieni.

În prezent, unul din cele două rezervoare de înmagazinare cu capacitatea de 1000 mc, aferent Gospodăriei de Apă Gâlma nu este folosit, întrucât se execută lucrări de reabilitare la acesta.

Aceste lucrări se realizează în baza Autorizației de construcție nr. 104 din 12.11.2012, emisă de Consiliul Județean Dâmbovița.

Apa din acest rezervor este deversată direct în râul Ialomița.

În timpul controlului, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A a prezentat Buletinul de analiză microbiologică apă potabilă nr. 1761/18.12.2013 emis de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, din care reiese că apa din sursa Gâlma – ieșire stație este conformă. În concluzie, sesizările efectuate nu se confirmă.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va lua măsurile necesare ca persoanele care au dorit lezarea imaginii companiei să fie trase la răspundere.

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial