16 aprilie 2024
Vişina – PĂCĂLIT CU LOZ ÎN PLIC!

Vişina – PĂCĂLIT CU LOZ ÎN PLIC!

loz-in-plicInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor, îndeosebi persoanelor vârstnice:

Atenţie la înşelăciuni!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 60 de ani, din Vişina, cu privire la faptul că acesta a fost victima unei înşelăciuni, în urma căreia i-au fost sustraşi 1000 de lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleiaşi zile, a fost abordat de o persoană, care a pretins că deţine un loz având drept premiu un autoturism, pe care doreşte să îl vândă în.

Partea vătămată i-a înmânat persoanei suma de 1 000 de lei în schimbul lozului, ulterior constatând că acesta este necâştigător.

În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

  • Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !

  • Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

  • Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

  • Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

  • Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

  • Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!

  • Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

  • Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

  • Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute;

  • Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

  • Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial