19 aprilie 2024
Viscolul a făcut RAVAGII în Dâmboviţa! Prefectul cere măsuri de urgenţă!

Viscolul a făcut RAVAGII în Dâmboviţa! Prefectul cere măsuri de urgenţă!

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele ore, 68 de localități dâmbovițene sunt nealimentate cu energie electrică. 35 echipe ELECTRICA lucrează în teren pentru remedierea defecțiunilor apărute la 3 linii de înaltă tensiune, 20 linii de medie tensiune și la 259 de posturi de transformare. De asemenea, 6 stâlpi de medie tensiune și 12 stâlpi de joasă tensiune sunt rupți. Pe drumurile naționale și județene se acționează cu peste 70 de utilaje, fiind răspândite aproximativ 600 tone de material antiderapant.

Ninge viscolit mai ales în sudul județului. În cadrul Comitetului Județean de Iarnă, prefectul Iancu Caracota a dispus măsurile necesare pentru următoarea perioadă: ”Inspectoratul pentru Situații de Urgență să ia legătura cu toate localitățile. Nu accept să nu fie instituit serviciul de permanență, lucru pe care vă rog să-l verificați în această noapte. Asigurați-vă că există spații în care pot fi cazate persoanele care rămân înzăpezite pe raza localităților. De asemenea, aștept situația utilajelor și a stocurilor de materiale antiderapante pe fiecare localitate în parte, ca să vedem unde sunt punctele vulnerabile. Poliția va trebui să demareze controalele în trafic și luați măsuri în cazul șoferilor care nu și-au echipat corespunzător autoturismele. În anii anteriori am avut probleme deosebite din această cauză. Acum, aveți prevedere legală. De asemenea, firmele care au contracte cu drumurile județene și drumurile naționale care nu-și fac treaba vor fi amendate. În județul Dâmbovița, cei care deszăpezesc drumurile naționale și drumurile județene trebuie să colaboreze. Sper să nu avem probleme cu persoanele care fac dializă și vă cer să luați toate măsurile în acest sens. De asemenea, să fie clar pentru toată lumea, și pentru cei de la drumuri, și pentru cei de la poliție, ambulanțele vor avea prioritate. De aceea, vă cer să comunicați cu noi permanent, ca să putem să vă ajutăm. Implicați în activitățile dumneavoastră și ambulanțele SMURD, care sunt bine dotate.

În ceea ce privește ELECTRICA, suplimentați numărul de echipe din teren. Sunt persoane care se încălzesc pe baza energiei electrice. Centralele, de asemenea, nu funcționează fără curent”, a precizat prefectul Iancu Caracota, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița. Totodată, acesta a solicitat Primăriei Târgoviște ca până la ora 06.00 străzile municipiului, inclusiv cele laterale, să fie deszăpezite.

Informații de background:

Localitățile nealimentate cu energie electrică: Poiana, Slobozia Moară, Lungulețu, Brezoaele, Camarașu, Saru, Stratonești, Boteni, Serdanu, Răscăeți, Vultureanca, Vișina, Fierbinți, Fundul Parului, Podul Corbencii, Odobești, Brâncoveanu, Miulești, Obislav, Croitori, Uliești, Ragu, Olteni, Jugureni, Potlogi, Bălteni, Conțești, Crângași, Bolovani, Movila, Mircea Vodă, Sălcioara, Ziduri, Dragodana, Cuparu, Burduca, Străoști, Meri, Mogoșani, Chirca, Puntea de Greci, Petrești, Corbii Mari, Pătroaia, Ionești, Morteni, Neajlov, Găești parțial, Vulcana Băi, Samurcaș, Crevedia, Gheboieni, Mănești, Izvoare, Voinești, Gemenea, Râu Alb, Pietrari, Bărbulețu, Dârza, Văcărești, Brătești, Cazaci, Ilfoveni și Nucet.

Biroul de Presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial