3 mai 2024

VIDEO SPECTACULOS! Împușcături, ostatici și intervenție în forță în județul Dâmbovița!

DSCN9678Impuscaturi, ostatici, gaze lacrimogene si interventie in forta – sunt detaliile unui exercitiu militar desfasurat joi in judetul Dambovita.

Peste 250 de jandarmi din patru judete ale tarii au fost angrenati intr-o complexa aplicatie la care au fost prezenti si ofiteri din 18 state ale Uniunii Europene.

Scenariul a fost pus la cale de ofiterii din strainatate. Astfel ca jandarmii romani au fost nevoiti sa faca fata unei situatii in care mai multi protestatari i-au atacat si au luat si un ostatic.

In timpul asa zisei misiuni, unul dintre jandarmi a fost impuscat, iar colegii sai l-au transporat pe brate pana la un elicopter.

Misiunea finala a jandarmilor a fost sa restabileasca ordinea publica, dupa tot ce s-a intamplat. Trei evaluatori internationali, de altfel, experti in strainatate in astfel de misiuni, au privit cu ochiul critic. La final, insa s-au declat multumiti.

Colonel Robert Pinning, seful misiunii: “Au facut un exercitiu foarte, foarte bun pentru toata lumea, pentru ca nu suntem doar din Europa. Sunt mai multe tari din toata lumea. S-au bazat pe un scenariu realist.”

Paolo Pelosi, evaluator international: “Un exercitiu ca acesta este un alt pas pe care l-am facut in ultii ani, de cand am inceput sa ne antrenam. Am trecut la un alt nivel, in care am pus la punct cooperarea si procedurile.”

Michel Savary, evaluator international: “Echipa s-a descurcat foarte bine. A fost un exercitiu de amploare pentru Jandarmeria Romana si Forta de Jandarmerie Europeana. Romania detine presedintia acesteia timp de un an

Acesta este al cincilea exercitiu international la care au participat forte ale Jandarmeriei Romane din Dambovita, Brasov, Covasna si Harghita.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial