27 aprilie 2024
Operaţiune dramatică de salvare, la Titu! Doi tineri afgani, la un pas să moară sufocaţi în remorca unui tir

Operaţiune dramatică de salvare, la Titu! Doi tineri afgani, la un pas să moară sufocaţi în remorca unui tir

afga7Doi cetățeni afgani, care călătoreau fraudulos în țara noastră, au trăit o experiență traumatizantă.

afga10Tinerii, de 18, respectiv 23 de ani, au sunat la 112 şi au anunţat că sunt într-un camion, undeva în România, că nu mai au aer şi că se sufocă.

afga9Imediat, poliţiştii s-au mobilizat pentru a-i salva. Agenţii au organizat filtre şi au oprit toate vehiculele de marfă aflate în trafic pe raza judeţului Damboviţa.

afga5Aşa au dat de cei doi, pe o şosea din Titu, înghesuiţi în remorca unui camion condus de un cetăţean turc, care se îndrepta către fabrica de frigidere de la Găeşti.

afgaCei doi tineri afgani ar fi plătit zece mii de euro, câte cinci mii de fiecare, pentru a fi duși din Turcia în Franța. Numai că drumeția lor s-a oprit la Titu, în județul Dâmbovița, după ce au apelat numărul de urgență 112 și au cerut cu disperare ajutor, pentru că nu mai puteau respira.

afga3Marius Buga, Pro TV: „Din fericire, polițiștii au reușit să îi găsească la timp pe cei doi cetățeni afgani. Aceștia se aflau ascunși în spatele unor cutii. Au fost preluați de acolo, duși la unitatea de primiri urgențe și, din fericire, acum sunt în afara pericolului.

afga1Serviciul de Telecomunicații Speciale le-a transmis polițiștilor că semnalul venea din zona Tărtășești, din Dâmbovița. Numai că TIR-ul în care se aflau cei doi a fost depistat la aproape 20 de kilometri depărtare, pe Drumul Național 7, la intrarea în orașul Titu. Fugarii povestesc că au plecat din țara lor din cauza războiului și că erau în căutarea liniștii și a unui trai mai bun.

afga2Cetățean afgan: „La noi în țară e război, vrem o viață în siguranță. Acolo nu e în siguranță pentru noi. E mare pericol. Vrem să ne salvăm.”

afga6Șoferul camionului, un cetățean turc, susține că nu ar fi știut de existența celor doi afgani în remorca pe care o tracta. Polițiștii au aflat însă, că lucrurile nu stăteau așa.

afga8Reporter: „Ce căutau cei doi în TIR-ul dumneavostră?”

Șofer TIR: „Nu știu! București-Găești.”

Reporter: „De unde i-ați luat?”

Șofer TIR: „București.”

Reporter: „Unde erau? Pe drum?”

Șofer: „Nu, parcare. Erau în parcare. Acolo, Găești.”

Reporter: „Știați că sunt la dumneavoastră în TIR?”

Șofer: „Asta știu.”

Reporter: „V-au dat bani?”

Șofer: „Nu, nu!”

Reporter: „Aveau aer în interior acolo?”

Șofer: „Nu știu!”

afga4Cei doi afgani au fost audiați și preluați de cei de la Serviciul pentru Imigranți. Au fost duși într-un centru, unde au primit hrană și adăpost pentru zilele următoare, până când vor fi repatriați.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial