3 mai 2024
VIDEO ȘOCANT! Bătaie cu bâte și bolovani în Dâmbovița. Scandalul ar fi pornit de la o taxă de protecție neplătită

VIDEO ȘOCANT! Bătaie cu bâte și bolovani în Dâmbovița. Scandalul ar fi pornit de la o taxă de protecție neplătită

Opt indivizi sunt cercetați penal în Dâmbovița, după o încăierare cu bâte, bolovani și topoare, în urma căreia un adolescent a fost rănit la cap, iar un bărbat a suferit fracturi.

Geamurile unei case au fost sparte și trei mașini sunt avariate. Scandalul ar fi pornit din pricina unei taxe de protecție, pe care negustorii de legume nu ar fi vrut să o plătească, în ciuda amenințărilor.

Cei atacați au înregistrat totul, încă de când grupul agresorilor s-a apropiat amenințător de ei, pe stradă.

Oamenii s-au refugiat într-o casă pe care o construiesc, dar atacatorii au intrat peste ei.

În bătălia ce a urmat, un băiat de 15 ani a fost lovit la cap, iar un bărbat s-a ales cu mai multe răni și fracturi.

Ambele victime sunt internate în spital: adolescentul la București, iar adultul la Târgoviște.

Marin Bădilă, victimă: „M-a tăiat și cu sabia și mi-a dat și cu țevi, lopată, nici eu nu mai știu la câti erau. Am piciorul fracturat și la ambele mâini am tije”.

Vica Preda, rudă a victimelor: „Suliță, săbii ascuțite, topoare, a dat și cu cărămizi, a dat și cu pietre de bolțari, nu s-a săturat că l-a bătut cu cazmaua, cu lopata și cu pietre și cu bolovani”.

Conflictul între cele două grupări durează de câteva luni. Familia atacată susține că agresorii i-au cerut o taxă de protecție pentru a le permite să-și desfășoare liniștiți afacerile. Oamenii fac negoț cu legume și transport de persoane către București.

Nicolae Bădilă, reclamant„S-a dat zvonul că am făcut bani în Germania și să le dau lor bani, că asta este, pentru asta trăiesc ei, taxa de protecție. Să le dau ca am venit cu 2 miliarde, să le dau lor bani. Si noi am refuzat să dăm”.

Ionuț Bădilă, reclamant: „De față cu poliția m-a sunat în timp ce dădeam declarație. Cerea o sumă de 700 de milioane să ne lase în pace”.

Anchetatorii nu au confirmat deocamdată această variantă și fac cercetări pentru a lămuri lucrurile. După scandal, la Cojasca au avut loc percheziții ample: 130 de polițiști, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au descins acasă la cei implicați în conflict.

Ana Maria Liță, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „A fost dispusă față de 7 persoane măsura controlului judiciar, iar față de o altă persoană măsura arestării preventive pentru 30 de zile”.

Bărbatul ajuns după gratii este acuzat de tentativă de omor. Ceilalți sunt cercetați pentru loviri, distrugere și violare de domiciliu.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial