26 aprilie 2024
Polițiștii au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale

Acțiune a polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța traficului rutier

La data de 25 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii, în atenția polițiștilor s-au aflat conducătorii auto care utilizează telefonul mobil la volan, nu poartă centura de siguranță sau nu dețin documentele necesare pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice.

Totodată, combaterea consumului de băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise la volan a reprezentat un alt obiectiv al polițiștilor.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea, 31, fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil, 13 sancțiuni pentru lipsa documentelor, 4 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi, 3 sancțiuni pentru nesemnalizarea schimbării benzii de circulație și o sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice la volan.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, două dintre acestea fiind pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză stabilită pentru un sector de drum și unul pentru consumul de băuturi alcoolice.

Polițiștii vor continua acțiunile circumscrise siguranței rutiere și pe parcursul acestei zile.

Pentru o călătorie în siguranță, fără evenimente nedorite, polițiștii dâmbovițeni vă recomandă să respectați regimul legal de viteză, să nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau dacă vă simțiți obosiţi și să evitați să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceți, mai ales dacă nu aveţi ataşat dispozitivul “hands-free.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial