24 aprilie 2024
VIDEO – Scandal pe drumul blocat, la Comişani. „Pur şi simplu, ne-a informat că, de acum încolo, drumul îi aparţine!”

VIDEO – Scandal pe drumul blocat, la Comişani. „Pur şi simplu, ne-a informat că, de acum încolo, drumul îi aparţine!”

15 familii din judeţul Dâmboviţa s-au trezit că drumul de acces către casele lor a fost blocat cu un utilaj agricol. A fost lăsat intenționat acolo, de un vecin, care ar deţine în acte și o bucată din drum.

Oamenii au chemat poliţia, însă problema poate fi tranșată doar în instanța de judecată.

Când au început să apară problemele

Problemele au început să apară după ce locuitorii de pe o stradă din comuna Comişani, au cedat fiecare o parte din terenul deținut administrației locale. Astfel, primăria poate aduce până la porțile lor rețelele de utilități. Singurul care a refuzat, a fost vecinul care le face acum probleme.

Laurențiu Gătej, localnic: Când am cumpărat noi, am cumpărat şi o cotă parte din drum. După un anumit timp, am predat-o către primărie, prin act de donaţie, pentru ca primăria să bage gaze, canal, apă, să trăim cum trebuie. Acest domn Căzăceanu nu a vrut, considerând că nu necesită aceste utilităţi”.

Lenuța Gătej, localnică: „El devine singurul proprietar care mai are act la mână că deţine o cotă parte din drum. Şi, pur şi simplu, ne-a informat că, de acum încolo, drumul îi aparţine”.

Oamenii s-au trezit, dintr-o dată, cu drumul blocat şi cu un panou cu semnul interzis.

Maria Stroe, localnică: Nu ştim pe unde să o mai luăm, că nu mai avem pe unde să o luăm, poate să zburăm”.

Elena Istrate, localnică: Nu avem pe unde să ieşim, să ducem copiii la şcoală, să ne facem cumpărăturile, ce avem nevoie”.

Ion Bătrânu, primarul comunei Comişani: „Spune că are dreptul la proprietate. Sunt 1.333 de metri pătraţi ai UAT Comişani şi are 97 de metri pătraţi, dar nu se ştie unde”.

În urma sesizării oamenilor, poliţiştii au deschis o anchetă, le-au luat declaraţii tuturor celor implicaţi în scandal, şi urmează să decidă ce măsuri pot să ia pentru deblocarea drumului. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a blocat drumul riscă să stea între șase luni și un an în spatele gratiilor.

Sursa: StirilePROTV

În continuare, redăm dreptul la replică, solicitat, astăzi, de cei reclamaţi de vecini

“Va multumesc ca mi-ati oferit aceasta posibilitate de a avea drept la replica asupra stirii ce a fost difuzata de trustul de presa pe care il reprezentati .

Va aduc la cunostinta ca utilajul a fost lasat (parcat) pentru a putea schimba pozitia celorlalte utilaje de pe terenul proprietate, urmand ca acesta sa fie scos de pe suprafata drumului de servitute .

Fata de afirmatiile domnului Gatej, mentionez ca retelele de apa si canalizare exista deja de vreo cativa ani, localnicii beneficiind in acest moment de acestea in conditii normale, dupa cum regasiti in pozele atasate.

Donarea de catre dumnealor in favoarea UAT Comisani, a fost facuta la cerinta primarului, sub pretextul introducerii si a retelei de gaze.

Astfel, donarea a survenit ulterior introducerii retelei de apa si canal.

Insa, in momentul in care mi s-a cerut sa donez cota parte pe care o detin din drumul de servitute altfel ,, nu voi putea beneficia de utilitati” ( deja introduse), am depus plangere penala inaintata catre Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste pentru a se raspunde asupra modului de investitie a banilor publici pe un teren privat, la momentul respectiv.

Este regretabil ca primarul nu doreste sa transparentizeze etapele ce au stat la crearea acestor situatii, evenimentul de ieri fiind folosit de catre acesta pentru a da o alta imagine pozitiei mele si a situatiei de fapt”

Victor Cosmin Căzăceanu

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial