29 martie 2024
VIDEO! Scandal la Matraca! De ce au ajuns la disperare sătenii!

VIDEO! Scandal la Matraca! De ce au ajuns la disperare sătenii!

61872484.jpgSituatie absurda intr-un sat de langa Targoviste. De cate ori apare o pana de curent, electricienii nu pot sa intervina la timp din cauza ca transformatorul care alimenteaza satul se afla in gradina unui om care nu-i lasa pe proprietatea lui.

Sateanul sustine ca muncitorii ii distrug culturile. Luni satul a ramas fara curent o zi intreaga pana ce proprietarul s-a lasat induplecat si electricienii au remediat defectiunea. Societatea electrica ar trebui sa mute transformatorul pe domeniul public, dar lucrarile ar putea dura si doi ani.

Bogdan Tita, primarul comunei Ulmi vorbeste la telefon cu call center-ul Electrica: “Ce raspuns le dati cetatenilor? N-au avut curent toata ziua.”
Reprezentant: “In seara aceasta vor avea tensiune si se face tot posibilul tot mai repede.”

Suparati, satenii au chemat si primarul la fata locului. Oamenii spun ca penele de curent la ei sunt lungi si dese!

Iulian Constantin, localnic: “Am copilul, trebuie sa ii fac aerosol, am aparat. Am zis, doamna, ce fac? A zis sa chem salvarea ca e o avarie pe retea.”

Daniela Ghioga, localnica: “Ieri a fost defect, vineri a fost defect, deci e defect in fiecare zi”.

Vasile Stancu, localnic: “Am frigider, am congelator, cate si mai cate, se strica toate! Daca mai ne lasati doua, trei zile pana cand schimbati transformatorul, ca zice ca e ars.”

Proprietarul terenului pe care se afla transformatorul spun ca s-a saturat sa tot stea la dispozitia electricienilor ori de cate ori apar pene de curent. In plus, alte dati munctiroii i-au distrus culturile si nimeni nu l-a despagubit.

Adrian Amuza, proprietarul terenului: “Noi avem cadastru, acte, tot, e proprietate privata, n-are ce sa caute la mine in curte! N-are decat sa il scoata de aici, sa il duca in marginea satului.”

Mutarea transformatorului ar fi solutia ideala dar dureaza, spun cei de la electrica.

Ion Iordache, tatal proprietarului: “Nu pot mai mult de sase luni, ar putea sa dureze chiar doi ani, pana face proiect, pana vine aprobare de la proiect, nu stiu ce…”

Ilie Durla, localnic: “Varianta ar fi sa scoata Electrica transformatorul din curte, sa putem sa ne bransam si noi cele 40 de familii. Suntem mintiti de mai mult de jumatate de an.”

Ultima pana de curent din sat a fost remediata dupa 12 ore. Si nimeni nu garanteaza ca transformatorul nu se va defecta din nou.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial