25 aprilie 2024
VIDEO! Merele româneşti, hrană pentru animale din cauza fructelor de import

VIDEO! Merele româneşti, hrană pentru animale din cauza fructelor de import

mereLa inceput de primavara, cand toti pomii sunt in floare, cei care lucreaza pamantul vin cu vesti rele: o sa ducem dorul fructelor romanesti.

Din 300.000 de hectare de livada am ramas doar cu jumatate, iar pomicultorii sunt nevoiti sa vanda si sa renunte, pentru ca nu au profit. Cei mai multi sunt striviti de marfa adusa din strainatate cu TIR-urile.

Un fermier din Dambovita a dat 2.000 de kilograme de mere la animale. Omul se plange ca are 500 de tone in depozit, dar nu are clienti.

Eugen Marin, pomicultor: “S-au stricat efectiv, se vad ca sunt stricate. Containere intregi. Un container d-asta are in jur de 300 de kilograme. Astazi am dat afara 200 de containere. Am dat la vaci, la oi, la porci. Toate categoriile de animale manaca mere.”

Proprietarul depozitului spune ca nu face suc de mere si nici tuica, pentru ca pe Valea Dambovitei sunt zeci de producatori. Asadar, oferta e mare, iar cererea prea mica.

Eugen Marin, pomicultor: “Am zis initial un leu si 20, un leu, 80 de bani, n-a trebuit la nimeni. Cele din Polonia pot fi comercializate in supermarketurile din Romania si merele acestea nu au cautare niciunde.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial