20 aprilie 2024

Veşti bune! De la 1 martie, cresc alocaţiile! De la 84, la 150 de lei şi de la 200, la 300 de lei

bani1O veste bună vine din Parlament pentru toţi părinţii. Aleşii au votat un amendament al PNL prin care cresc alocaţiile copiilor.

Măsura ar trebui să se aplice de la 1 martie şi ”minunea” a fost posibilă pentru că mulţi parlamentari PSD nu au fost în sală ca să voteze ”împotrivă”, iar mulţi dintre cei aflaţi în sală au fost de acord. Imediat după vot, social-democraţii au fost chemaţi la şedinţă de Liviu Dragnea.

Joi seară, parlamentarii au aprobat încă un amendament care prevede ca toţi elevii de la şcolile de stat să primească o masă caldă.

În timp ce mai mulţi aleşi PSD erau plecaţi la cafea sau prinşi în tot felul de discuţii, liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea, de la 84 de lei la 150 de lei, alocaţiilor pentru copiii de peste doi ani. Cei sub această vârstă ar primi 300 de lei, în loc de 200. Măsura ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

Robert-Ionatan Sighiartău, deputat PNL: “Nu aveţi nicio scuză să nu votaţi acest amendament. Votaţi responsabil.”

Textul a trecut, iar în grupul PSD s-a stârnit rumoare. Şeful de şedinţă, Florin Iordache, s-a bâlbâit când a anunţat rezultatul. Ulterior, conform unor surse politice, ar fi dorit să reia votul, pentru ca alocaţiile să rămână neschimbate. Dar a renunţat.

Măsura presupune alocarea a 2 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar ministrul de Finanţe a refuzat propunerea de-a lungul timpului motivând că nu este sustenabilă. Astăzi, însă, inclusiv aleşii PSD prezenţi în sală au votat-o, iar şeful de şedinţă, ca să nu se mai întâmple aşa ceva, şi-a invitat colegii să se întoarcă rapid în sală.

De-a lungul dezbaterilor a mai fost un astfel de moment, însă cu un impact bugetar mult mai mic. Unui deputat PMP i-a fost adoptată propunerea ca la Rodna să se construiască un complex turistic sportiv.

“Vă mulţumesc frumos, de mine aţi scăpat”, le-a spus colegilor Ionuț Simionca.

Aleşii au cerut bani pentru izvoare cu proprietăţi curative, staţiuni balneoclimaterice, biserici, becuri cu led şi cămine culturale, însă fără succes. Insistenţele lor au prelungit dezbaterile şi l-au plictisit pe şeful de şedinţă.

Vineri după-amiază ar trebui să se încheie discuţiile şi să fie dat votul final asupra legii bugetului de stat.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial