26 aprilie 2024
VIDEO EMOŢIONANT! “Nu mai am mult de trăit…” Copiii bolnavi de cancer, în Tabăra Magicamp, la Brăneşti

VIDEO EMOŢIONANT! “Nu mai am mult de trăit…” Copiii bolnavi de cancer, în Tabăra Magicamp, la Brăneşti

magicampZarva mare in Branesti, un sat din apropierea statiunii Pucioasa. Tabara Magicamp, destinata copiilor cu probleme oncologice si-a deschis portile.

Tabara functioneaza in casa unui localnic inimos, care vrea sa-i ajute pe copiii aflati in suferinta sa uite de problemele grave care-i macina. Cu priviri nelamuritesi intrebatoare pustii au descins duminica in Magicamp.

O armata de personaje galagioase le-a iesit in cale. In Magicamp, toate problemele, oricat de grave ar fi sunt date uitarii si inlocuite de “joaca”. Acesti copii si-au trait o mare parte din viata prin spitale luptand cu o boala.

Sistemul nostru medical le ofera tratament. Insa nu se ocupa si de mintea si sufletul lor, ca sa-i ajute sa uite suferintele prin care trec.

Timp de o saptamana, toata lumea va fi a lor. Si se vor distra din plin. Aici, au medici care ii supravegheaza si voluntari pregatiti sa-i ajute. Vor uita peste cateva zile de suferinta si vor prinde si mai mult curaj pentru a lupta cu boala. Anul trecut, in Magicamp au fost 32 de copii.

Pentru acesti copii, Vlad Voiculescu a transformat casa parintilor in tabara, a strans bani din donatii si o armata de voluntari si s-a pus pe treaba. Magicamp este locul pe care psihologii il numesc ancora.

E locul de care copii se leaga si lupta cu boala cu gandul ca intr-o buna zi se vor intoarce in aici. In Romania, acum sunt mii de copii cu afectiuni oncologice. Nimeni nu stie exact cati. Timp de o luna, prin Magicamp vor trece 80 de copii. Iar anul viitor, daca noi toti vom sustine proiectul, vor ajunge mai multi copii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial