25 aprilie 2024

VIDEO! Elevii eliminaţi din Bac, declaraţii cutremurătoare! “Mi-au întors spatele”

el-parintiDoi elevi buni din Dambovita au aflat cu stupoare, cand s-au afisat rezultatele, ca au fost eliminati din examenul de bacalaureat, pe motiv de frauda.

Profesorii evaluatori de la ultima proba – istorie – sustin ca lucrarile lor aveau avea pagini pe care scrisul era diferit decat cel initial. Este imposibil, spun adolescentii, care se bazeaza pe inregistrarile camerelor de supraveghere.

Pot contesta decizia doar in instanta, insa ar fi un proces de durata si se tem ca vor pierde inscrierea la facultate. Ministerul Educatiei a anuntat ca face o verificare.

Ana Maria a terminat liceul in orasul Titu, cu media 9,87. S-a pregatit din greu pentru bacalaureat si spera sa intre la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Acum traieste un adevarat cosmar.

Ana Maria Ionita, absolventa: Au ajuns la concluzia ca pe lucrare sunt 2 scrisuri total diferite, ceea ce nu este adevarat. Eu, in timpul examenului, am fost filmata de o camera, am stat in prima banca, am scris 7 pagini continuu.”

Cand a citit rezultatele, fata a lesinat. Cu parintii alaturi, a incercat sa afle de la profesorii cum poate dovedi ca nu a trisat la examen.

“M-au sfatuit sa merg la liceu, de la liceu la Targoviste, de la Targoviste la Bucuresti, de la Bucuresti iar la Targoviste si eu nu stiu ce sa mai fac in situatia asta. Simt ca nu voi rezolva nimic, la Bucuresti mai mult mi-au intors spatele, adica nu mi-au dat nimic, nici un raspuns.”

Florin Ionita, tatal elevei: “Ar fi zis ca pe drum s-au schimbat lucrarile sau s-a corectat ceva sau cineva a intervenit. Dar noi nu putem, acolo e jandarm, astea sunt insotite, sunt sigilate.”

In aceeasi situatie se afla si Mihai, care a terminat clasa a 12-a la Moreni, cu media 9. Vrea sa intre la Academia de Politie si a trecut deja peste testul psihologic. Acum, visul lui s-a spulberat.

Mihai Alexandru Toma: “Sunt constient ca la sfarsitul lucrarii am inclinat putin scrisul pentru a scrie mai repede, pentru ca nu mai aveam timp sa termin eseul. Domnii au sustinut ca am avut 2 tipuri de pixuri, dar am avut 2 pixuri de acelasi fel.”

George Toma, tatal elevului:Am mers la ISJ Dambovita, care ne-a dat perfecta dreptate. Dumnealor s-au uitat pe camere si n-au constatat nici o neregula”.

Sorin Ion, inspector scolar general ISJ Dambovita: “Nu exista nici un indiciu privind o posibila frauda in cazul celor 2 elevi eliminati din examen de catre evaluatorii lucrarilor. Elevii au fost nedreptatiti.”

Ministerul Educatiei a declansat o ancheta la centrul de evaluare unde au fost corectate lucrarile celor doi elevi.

Insa verificarea ar putea dura, asa ca absolventii pot sa rateze admiterea la facultate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial