4 decembrie 2022
VIDEO – Bulibaşa romilor din Bălteni: “Vezi, Doamne, că noi dăm foc la cauciucuri, la anvelope, dar NU ESTE MARE SCOFALĂ!”

VIDEO – Bulibaşa romilor din Bălteni: “Vezi, Doamne, că noi dăm foc la cauciucuri, la anvelope, dar NU ESTE MARE SCOFALĂ!”

Descinderi de amploare, joi dimineaţă, în Bălteni, în judeţul Dâmboviţa. Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi comisari ai Gărzii de Mediu le-au stricat afacerile celor care ard ilegal deşeuri.

Legile privind ocrotirea mediului prevăd pedepse mai dure pentru cei care poluează, inclusiv închisoarea.

Imaginile au fost suprinse pe câmpul din vecinătatea Drumului Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte, în satul Bălteni.

Este plin de deşeuri rezultate în urma dezmembrărilor ilegale de autoturisme. Autorităţile spun că primesc des reclamaţii că aici au loc arderi ilegale.

Cei de la Garda de Mediu au identificat 24 de societăţi comerciale care au că domeniu de activitate prelucrarea deşeurilor şi a materialelor feroase şi neferoase. Din cauza neregulilor găsite, toţi cei vizaţi au primit amenzi şi activitatea firmelor a fost întreruptă.

Mugurel Enciu, înlocuitor comisar şef Garda de Mediu Dâmboviţa: Nu respectau prevederile din autorizaţia de mediu. Deşeurile nu erau depozitate în zonele platformelor betonate, fapt pentru care aceste societăţi vor fi atât sancţionate, cât şi se va dispune către Agenţia de Protecţia Mediului suspendarea acestora. Faptul că ard deşeuri îi duce la închisoare, este o infracţiune.

Controalele nu le-au picat deloc bine celor din Bălteni.

Mihai Gheorghe, bulibaşa romilor din Bălteni: „Vezi, Doamne, că noi dăm foc la cauciucuri, la anvelope, dar nu este mare scofală să zici că arde cauciucuri sau ceva. Într-adevăr, se vede fumul negru.

Localnică: Am crezut că a venit domnul Putin! De unde, am văzut că nu e tancuri, am văzut doar maşini de poliţie. Ne-am speriat şi noi!

Localnic: Nu e corect, că ne deranjează! Ştim, dar ce să facem, asta e viaţa!

Dragoş Popescu, membru al Comisiei de Mediu: Am şi propus înăsprirea legislaţiei, astfel încât arderea deşeurilor să devină infracţiune, iar poliţia şi parchetul să aibă toate pârghiile necesare opririi acestui fenomen deosebit de periculos pentru sănătatea cetăţenilor.”

Autorităţile din Dâmboviţa au umplut remorcile a mai multor camioane cu deşeurile găsite pe câmp, dar o să fie curăţată în totalitate după mai multe zile de eforturi.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial