28 aprilie 2024

Fostul prefect al judeţului Dâmboviţa, pe ultimul drum. RĂMAS BUN, Victor Sanda

ambulante-01Inaltpreasfintia Voastra,

Indurerata familie,

Onorata Asistenta,

Ne-am reunit in aceasta Catedrala istorica pentru a ne lua ramas bun de la colegul nostru si fostul prefect al judetului Dambovita, dl. Ing. Victor Sanda.

Nascut in comuna Comisani, Judetul Dambovita, in ziua de 01 ianuarie 1954, avea o vârsta la care un barbat inca isi mai face la planuri de munca si viseaza la o batrânete linistita.

Prietenul unei intregi generatii, ambitios model pentru colegii mai tineri, Victor Sanda se va desparti peste putine momente de noi. Dar nu de tot ! pentru ca el este indreptatit sa ramâna printre noi ! imaginea lui vie va dainui, iar bunul sau nume va fi pomenit de noi toti atat in rugaciuni, cat si in frumoase amintiri.

Cariera lui a inceput in anul 1978, ca inginer la I.M.Mija, apoi la Intreprinderea de Prestari Servicii Targoviste, si sef brigada la Primaria Tgv. – 1987-1989. Un an de zile il regasim la ICRAL. Tgv iar din 1990 pana—n 2001 la SC COMPLIS SA. Tgv in functia de Director General.

Urcarea pe treptele profesionale si responsabilitatea functiei l-au evidentiat fiind apreciat de cei care l-au cunoscut.

A fost cooptat si a fost ales datorita capacitatilor sale deosebite, in diferite foruri de conducere ale PSD –D-ta. Cei care sunt prezenti la aceasta ultima intalnire si cei care nu au putut sa participe din diverse motive, l-au cunoscut ca un om deosebit. Si astazi ii sunt alaturi  reprezentanti din localitatile prin care a trecut, multi prieteni adevarati care vegheaza la capataiul sau, iar celor care nu au putut veni le vom spune noi oricand despre Victor Sanda ca am ramas mai singuri, cu multă durere in suflete.

Datorita corectitudinii, darzeniei, capacitatii de munca, precum si a caracterului sau de bun organizator a fost repede nominalizat si ales deputat in Parlamentul Romaniei si prefect in doua perioade dificile pentru societatea noastra. Intr-o ascensiune demna de indiviat pentru unii, fara sa pretinda sau sa beneficieze de stimulente materiale, cautand sa fie totdeauna corect si numai corect, implicandu-se uneori poate prea mult in diverse probleme majore ale ale acestui judet, Victor Sanda nu a precupetit nici un efort pentru a veni cu idei novatoare in slujba intereselor comunitatii, oamenilor, orasului si a judetului in care a locuit si pentru care s-a jertfit, pentru ca aceasta reprezinta pierderea sa prematura, o jertfa pentru administratia publica a unui judet prea des incercat de controverse si ambitii politice desarte.

A avut un respect deosebit si o grija enorma pentru stimata sa sotie, pentru  copii, pentru sora si rudele sale apropiate. In familie isi gasea linistea si bucuria vietii, pretuind demnitatea, si valorile familiei traditionale crestine.

Cunostintele acumulate si practica capatata in nobila functie de inalt demnitar al Romaniei l-a determinat sa uite ca trebuie sa se mai si odihneasca. A urmat prea mult timp vechiul program cunoscut de multi, de la 5 dimineata pana la 11 noaptea.

Influenta sa in rândul persoanelor si autoritatilor locale, judetene si centrale era deosebita, reusind sa-si atraga lânga el oameni deosebiti si colaboratori destoinici, alaturi de care a lucrat.

A avut multi prieteni in Dambovita, in judetele limiotrofe, in Bucuresti, oameni cu inalte responsabilitati pe care i-a respectat si care au ramas cutermurati la vestea trecerii sale la cele vesnice.

Toti acestia ii transmit – Regrete eterne!

Cred ca multi dintre acestia nu vor uita mormantul sau si, din cand in cand, o lumanare va fi aprinsa pentru sufletul sau bun, iar o rugaciune se va inalta catre Dumnezeu si atunci va zambi din mijlocul familiei vesnice.

Lasa in urma o familie care o sa-l regrete, lasa in urma o sotie, un baiat si o fata, care o sa-i simta lipsa mult timp de acum inainte si de care suntem alaturi in aceste momente dureroase.

Domnule Prefect, nu va vom uita niciodata! Deschideti ochii sufletului vostru bland si veti vedea alaturi personalitati marcante, prieteni apropiati din judet si din tara, rude si amici, care au venit sa va conduca pe drumul vesniciei.

De aceea ne rugam cu toti la BUNUL DUMNEZEU, care le rânduieste pe toate sa va aiba in paza si in grija!

In lumea celor drepti va veti intalni rapid cu cei pe care i-ati stimat si va erau apropiati.

Cuvintele sunt prea putine pentru ne exprima recunostinta, pretuirea si, in acelasi timp, regretul de a va fi pierdut prea devreme.

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!                    

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial