6 mai 2024

Vicepreședintele CJ Dâmbovița, lămuriri despre scandalul de la Pietrari

www.mariusbuga.ro_images_cj1COMUNICAT DE PRESĂ

 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița încearcă să vină cât mai mult în sprijinul locuitorilor acestui județ, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu aleșii locali. Tocmai de aceea, consider că este corect ca, atunci când despre aceștia și acțiunile lor se spun lucruri neadevărate, noi, cei care cunoaștem situația reală din județ, trebuie să prezentăm faptele așa cum sunt. Și asta cu atât mai mult cu cât critica este bună doar atunci când este constructivă și bazată pe fapte reale.

Am citit în presă acuzațiile care i se aduc primarului Comunei Pietrari, Neacșu Gheorghe, căruia i se reproșează faptul că, de la începutul mandatului său și până în prezent, nu a depus pentru finanțare niciun proiect la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), OG 28 / 2013.

De la bun început, vreau să menționez faptul că primarul acestei comune se confruntă cu o situație extrem de dificilă, care nu i se datorează, întrucât pe conturile primăriei Pietrari s-a emis un ordin de poprire, pentru suma de 4 302 821 lei, încă din luna mai 2016, când comuna era condusă de fostul edil. În prezent, Primăria Pietrari are conturile blocate, din ele putând fi folosite doar sumele necesare pentru plata salariilor, în timp ce din banii încasați din plata taxelor și impozitelor locale se achită cheltuielile curente ale instituției.     Într-o astfel de situație, este pusă sub semnul întrebării însăși buna funcționare a primăriei, fără a mai pune la socoteală faptul că nu există resursele necesare pentru a efectua studii de fezabilitate, ori pentru a plăti întocmirea de proiecte.

Cu toate acestea, Primăria Pietrari a depus la MDRAP, pe data de 8 martie 2017, solicitarea de finanțare prin PNDL a obiectivului de investiții „Modernizare drumuri de interes local pe teritoriul ADI VULCANA-BĂI – PIETRARI, pentru anul 20l7, în vederea realizării drumului comunal DC 139 A ȘIPOT”, proiect cu o valoare de 12 719 884 lei.

S-a depus, de asemenea, la Compania Națională de Investiții, o solicitare pentru subprogramul așezăminte culturale, pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Cămin Cultural Pietrari, județul Dâmbovița”.

Nu putem vorbi așadar despre lipsa voinței și a interesului pentru binele comunității.

Astfel, am rugămintea ca, înainte de a ne pripi în a face acuzații, să ne documentăm temeinic și să nu aruncăm cu pietre, înainte de a avea dovezi, de a ne asigura de adevărul spuselor noastre și de a cere un punct de vedere oficial. În acest sens, pentru oricine este interesat de realizarea oricărei investigații jurnalistice corecte și transparente, CJD  poate pune la dispoziție informații și documente necesare întocmirii acesteia.

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița,

ec. Alin Manole

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial