20 aprilie 2024
Senatorul Dragoș Popescu, semnal de alarmă de la depozitul de deșeuri de la Aninoasa – ”Sănătatea oamenilor este în pericol!”

Senatorul Dragoș Popescu, semnal de alarmă de la depozitul de deșeuri de la Aninoasa – ”Sănătatea oamenilor este în pericol!”

”Cum ar fi să te trezești dimineața să ieși din curte și să te lovească un miros de ouă clocite? Sau cum o fi când pe tot parcursul zilei te însoțește o durere permanentă de cap și o stare de incapacitate respiratorie? Iar când anunți autoritățile să-ți spună că ți se pare, că ei nu simt nimic sau că nu au date care să confirme.

😵‍💫Asta este starea în care trăiesc cetățenii din Aninoasa și comunele limitrofe din județul Dâmbovița care sesizează constant organele abilitate cu privire la mirosul ce provine de la depozitul de deșeuri din comună, dar care rămân ignorați.

‼️Am trimis astăzi o solicitare Agenției Naționale pentru Protecția Mediului în care le-am solicitat să dispună instalarea temporară a unui laborator mobil în apropierea depozitului de deșeuri, care să măsoare nivelul de hidrogen sulfurat din aer.

🤜Poate cu datele în mână autoritățile nu vor mai putea să conteste ce spun oamenii, că mirosul este într-adevăr greu de suportat și că viața și sănătatea lor sunt în pericol.

🤢☠️Hidrogenul sulfurat în concentrație redusă are miros de ouă clocite, dar în concentrație ridicată ajunge să paralizeze centrii respiratori și este de natură să conducă la efecte cronice sau acute de sănătate în cazul expunerii îndelungate sau la concentrații mari”, atrage atenția Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial