2 mai 2024
Verificări pe drumurile din sudul judeţului Dâmboviţa

Verificări pe drumurile din sudul judeţului Dâmboviţa

Acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Găești

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în colaborare cu efective de la secțiile de poliție rurală din subordine, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, 84 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumul public.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.

Exemple:

Polițiștii de la Formațiunea Rutieră Găești au oprit pentru control, pe drumul județean 702A, în localitatea Valea Caselor, un autoturism condus de un bărbat din Valea Mare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru în timp ce se aflau pe drumul județean 721A, în localitatea Burduca, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Dragodana. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial