7 mai 2024

Titu – Maşină atacată în trafic!

www.mariusbuga.ro_images_violtiCercetat pentru comiterea infracţiunii de distrugere

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Titu au identificat principalul bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere în persoana unui bărbat de 32 de ani, din localitate.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în ziua de 17 aprilie a.c., ar fi provocat distrugeri unui autoturism care se deplasa pe raza orașului Titu.

Cel în cauză a fost prezentat magistraților, împotriva lui fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

rutiPoliţiştii de la rutieră au continuat acţiunile pentru combaterea excesului de viteză

Efectivele de la rutieră, în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, salvarea de vieţi, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului rutier.

Poliţiştii au fost prezenţi în stradă şi au folosit aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea depistării şi tragerii la răspundere a şoferilor care încalcă regulile rutiere, îndeosebi a celor care circulă cu viteză excesivă.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 170 pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cazul a 9 conducători auto s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule ca urmare a depăşirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxim admise.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCirculaţi cu atenţie!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmbovița recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de la rutieră şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Informați-vă cu privire la fenomenele meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, atunci când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă sau mâzgă!

Folosiţi luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!

Asigurați-vă că sistemul de iluminare-semnalizare, cel de climatizare şi dezaburire funcționează corespunzător, pentru a vedea si a putea fi văzuţi în trafic.

Pe timp de ploaie, acţionaţi ştergătoarele pentru a vă asigura vizibilitatea!

Nu blocați intersecțiile și nu vă nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

Manifestați atenție sporită la pietoni!

Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte semnificativ.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiuni pentru siguranța comunității

În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat suplimentar pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor produse pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, 23 fiind judiciare, 4 la regimul rutier, 10 economico-financiare și 3 de altă natură și au aplicat 331 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.945 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 14 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 42 de evenimente, dintre care 24 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

poliRazie a poliţiştilor din Găeşti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Găeşti au desfăşurat o razie pe teritoriul de competenţă, pentru depistarea şi sancționarea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost controlate 121 de autovehicule și au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.590 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 24 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru neportul centurii de siguranță, una pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 36 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut două permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Depistat la volanul autoturismului, deşi avea permisul de conducere reţinut

Poliţiştii din Moreni au depistat un bărbat de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehiule pe drumurile publice.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial