6 mai 2024
Dâmboviţa: Afacere cu APE TULBURI!  PREJUDICIU de peste 1 milion de lei!

Dâmboviţa: Afacere cu APE TULBURI! PREJUDICIU de peste 1 milion de lei!

O femeie, în vârstă de 45 de ani, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, este cercetată pentru evaziune fiscală

În cursul nopţii de 10/ 11 decembrie 2013, în intervalul orar 23:00-03:00, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu reprezentanţi ai I.T.M şi D.S.V.S.A Dâmboviţa, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicite.

În urma verificărilor la o societate comercială, cu obiect de activitate producere, îmbuteliere şi comercializare de apă, au rezultat următoarele:

În procesul de îmbuteliere şi depozitare a apei plate şi carbogazoase au fost respectate condiţiile de igienă şi normele sanitar-veterinare prevăzute de HG 984/2005.

Astfel, reprezentanţii D.S.V.S.A au procedat la sancţionarea contravenţională a reprezentantului societăţii.

Totodată, s-a stabilit că o persoană a fost folosită la muncă, fără forme legale.

În incinta societăţii, poliţiştii au descoperit cantitatea de 36 264 de litri apă plată şi carbogazoasă, pentru care nu au fost prezentate documente justificative, respectiv fişe de producţie.

Prin neevidenţierea în contabilitate a producţiei realizate, s-a creat un prejudiciu aproximat la 1.130.000 de lei.

Pe numele reprezentantului societăţii, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial