27 aprilie 2024
Val de controale şi nereguli, pe şoselele din Dâmboviţa

Val de controale şi nereguli, pe şoselele din Dâmboviţa

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins un bărbat de 34 de ani, din Cornești, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, fără a deține permis de conducere.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus de către o femeie de 30 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute de art. 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal.

Un alt conducător auto a fost depistat de polițiști, pe raza comunei Dărmănești, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul comunal 2A, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta, în urma testării efectuate pentru depistarea consumului de alcool, a prezentat un rezultat cu valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un al doilea șofer de 44 de ani, din Văleni a fost surprins de polițiști, pe drumul național 71, în localitatea Nucet, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat alcool.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În plus, în după-amiaza zilei de duminică, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în localitatea Ionești, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Gherghești.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 5 Poliție Rurală Voinești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Voinești, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul național 72A, în comuna Voinești, fără a deține permis de conducere.

Acesta a fost testat și pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, fiind indicat un rezultat cu valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial