27 aprilie 2024

Moreni – Hoţul de iepuri a fost înhăţat!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieBănuit de furtul unor animale, identificat şi reţinut de poliţiştii morenari

În urma citivităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au identificat un bărbat, din localitatea Iedera, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Din cercetări a reieşit că în noaptea de 14/15 decembrie 2014 acesta ar fi sustras dintr-o anexă gospodărească patru iepuri.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, poliţia dâmboviţeană le adresează cetăţenilor următoarelor recomandări:

pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe).

pe parcursul timpul nopţii sau chiar şi ziua, îndeosebi în situaţia în care plecaţi de la domiciliu, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările.

animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!!!

evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţe mari de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora;

nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole;

dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării;

când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa;

unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri;

În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial