1 mai 2024
Un ventilator de suport respirator, în valoare de 23.500 euro, a fost donat Spitalului Judeţean Târgovişte

Un ventilator de suport respirator, în valoare de 23.500 euro, a fost donat Spitalului Judeţean Târgovişte

ventOrganizaţiaSalvaţi Copiii” România – donaţie către secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 26 octombrie 2017, la conferinţa de presă organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia donaţiei primite din partea Organizaţiei „Salvaţi Copiii” România.

Donaţia a constat într-un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 euro şi face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile, pe care organizaţia îl derulează în beneficiul maternităţilor încă din anul 2012. Anul acesta, organizaţia „Salvaţi Copiii” România a dotat, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 euro, 38 de maternităţi din 32 de localităţi.

Noul echipament medical primit de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se dovedeşte a fi extrem de important pentru maternitate, singura maternitate de grad doi care deserveşte judeţul Dâmboviţa, întrucât, în anul 2016, 287 de nou-născuţi au avut nevoie de îngrijiri în secţia de terapie intensivă. Numărul mare de nou-născuţi, cu nevoi în acest sens, impune transformarea maternităţii într-una de grad trei, donaţia primită de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte fiind un pas important în realizarea acestui obiectiv.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a evidenţiat importanţa acţiunii desfăşurate de Organizaţia „Salvaţi Copiii” România, mulţumindu-le tuturor celor care au sprijinit acest proiect. Totodată, a subliniat preocuparea constantă a autorităţilor judeţene pentru buna funcţionare a Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. În acest sens, a precizat faptul că administraţia judeţeană nu va renunţa niciodată să investească în infrastructura spitalului judeţean.

La eveniment au mai participat: Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Gabriela Alexandrescu – preşedinte executiv „Salvaţi Copiii” România, Roxana Aldea – şef secţie nou-născuţi Maternitatea Târgovişte, Adrian Crăciun – şef secţie nou-născuţi Spitalul Cantacuzino, Elena Firoiu – purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, parlamentarii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Carmen Holban, precum şi ambasadori ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii” – Vlad Miriţă şi Anca Serea.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial