28 aprilie 2024

Un tânăr din Târgovişte, urmărit naţional pentru spălare de bani, în Belgia!

euroMANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

Poliţiştii din Dâmboviţa au depistat un bărbat, urmărit la nivel internațional, pentru comiterea de infracţiuni pe teritoriul Belgiei

Poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat un tânăr de 20 de ani, din Târgoviște, urmărit internaţional.

Pe numele lui, autorităţile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracțiuni de fals în înscrisuri și spălare de bani pe teritoriul acestui stat.

Tânărul a fost prezentat Curții de Apel Ploieşti, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Până la îndeplinirea procedurilor de extrădare, cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

florii,,DENIILE”, ÎN LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ

 În fiecare seară din această săptămână, până în Vinerea Mare, au loc la biserică Deniile, slujbe speciale, la care participă un număr mare de persoane. Aveți grijă de bunurile dumneavoastră și evitați să vă înghesuiți.

Pentru ca aceste clipe să le putem petrece în linişte şi siguranţă, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă recomandă:

Parcarea autoturismelor personale să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor ori aparţinând altor instituţii, în caz de nevoie!

Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

Când staţi la rând, nu vă înghesuiţi!

Nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei! Furturile din genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins, verificaţi-vă imediat geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unui furt!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

Respectaţi întotdeauna indicaţiile poliţiştilor!

Aveţi încredere în Poliţie – veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor pe care le deţineţi !

www.mariusbuga.ro_images_pietoniNerespectarea normelor privind acordarea priorității de trecere, sancționată de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier și ai formațiunilor de profil au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor angajați în traversarea regulamentară a părții carosabile.

Astfel, au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor și 171 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au reținut 33 de permise de conducere.

Vă reamintim că nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere reprezintă cauze generatoare de accidente rutiere! Așadar, fiți responsabili și respectați prevederile legale privind circulația pe drumurile publice!

ipjdbO persoană este cercetată pentru comiterea de infracțiuni la Codul Fiscal

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Corbii Mari, polițiștii găeșteni au descoperit mai multe sticle cu băuturi alcoolice destinate comercializării, care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal.

Agentul economic nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă, susţinând că alcoolul a fost produs la domiciliul său.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, iar alcoolul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Cei trei tineri bănuiți de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie au fost prezentați instanţei de judecată pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Împotriva unuia dintre aceștia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar ceilalți doi au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Din cercetări a reieşit că doi dintre tineri ar fi abordat doi băieți de 15 și 16 ani, care se deplasau pe raza municipiului Târgoviște și, prin exercitarea de acte de violenţă, i-ar fi deposedat de telefoanele mobile.

Totodată, în sarcina celuilalt s-a reținut că în noaptea de 09/10 aprilie a.c., i-ar fi sustras telefonul mobil unei tinere de 19 ani, prin amenințare cu acte de violență.

ipjPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale supuse autorizării cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia

Un bărbat de 37 de ani, din Șotânga, este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind regimul armelor şi muniţiilor, după ce a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu o armă de vânătoare supusă autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor letale și neletale supuse autorizării, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Acțiune a polițiștilor de ordine publică

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, poliţiştii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au confiscat 4.5 m³ de cherestea, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de proveniență.

www.mariusbuga.ro_images_ipjInfracțiunile contra siguranței circulației pe drumurile publice, în atenția polițiștilor rutieri

Poliţiştii din Moreni au depistat un bărbat de 32 de ani, din Vlădeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Alți doi tineri, de 22 și 23 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere.

Din cercetări a reieșit că tinerei de 22 de ani i-a fost încredinţat autovehiculul pentru a fi condus pe drumul public de către proprietar, care cunoştea faptul că cea în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor patru au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial