5 mai 2024

Poliţia Dâmboviţa, în alertă! “Nu plecaţi cu persoane străine!”

talhh2COMUNICAT DE PRESĂ

Recomandări ale poliţiştilor pentru siguranţa copiilor

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni sau accidente la locul de joacă, poliţiştii le adresează celor mici câteva sfaturi de care este bine să ţină cont:

Nu plecaţi cu persoane străine de la locul unde vă jucaţi cu, indiferent de ce vă spun sau vă promit! Atunci când sunteţi acostaţi de persoane care vi se par suspecte, îndepărtaţi-vă de acestea şi cere-ţi ajutorul cuiva cunoscut!

Alegeţi locurile de joacă special amenajate, departe de arterele rutiere.

Traversaţi strada prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere şi numai după ce v-aţi asigurat temeinic, iar la trecerile semaforizate, numai la semnalul luminos de culoare verde. Alegeţi locurile de joacă ale copiilor în spaţii adecvate, departe de arterele rutiere intens circulate

Nu acceptaţi dulciuri sau sucuri de la persoane pe care nu le cunoaşteţi! Pot conţine substanţe care vă pot face rău şi să vă aducă în stare de inconştienţă.

Atunci când mergeţi pe bicicletă, role sau cu skate-board-ul, folosiţi zonele special amenajate în acest scop şi fiţi atent la acţiunile celorlalţi, pentru a evita accidentările!

Atunci când se întâmplă să asistaţi la o ceartă sau o bătaie, alertaţi imediat adulţii din jur şi, înainte de a interveni în mod direct, încearcaţi să-i convingeţi şi pe alţii să vă ajute, astfel încât intenţia dumneavoastră de aplanare a conflictului să nu fie prost înţeleasă şi să deveniţi, involuntar, parte activă în conflict!

Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi, nu fiţi agresivi în comportament şi vocabular.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial