3 mai 2024
Credincioşii din Târgovişte primesc Lumina Sfântă de la Ierusalim

Credincioşii din Târgovişte primesc Lumina Sfântă de la Ierusalim

invieretSâmbătă, 15 aprilie 2017, începând cu ora 23.30, Slujba Învierii şi Sf. Liturghie Arhierească vor fi celebrate, la Catedrala din Târgovişte, cu prilejul celei mai mari sărbători creştine, Învierea Domnului, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

Ca în fiecare an, cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa va dărui, clerului şi credincioșilor prezenţi, Lumina Sfântă de la Ierusalim, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane.

A doua zi, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit NIFON va săvârşi, slujba Vecerniei din cea de a doua zi de Paşti sau Slujba celei de-a doua Învieri.

Invităm credincioşii sã participe în număr cât mai mare la aceste evenimente pascale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

masaCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviștei a oferit alimente pentru masa pascală la un număr de 22 de familii, însemnând circa 70 de persoane, care fac parte din cadrul Asociației tinerilor care acorda o șansă, proveniți din orfelinate.

În apropierea sărbătorii Învierii Domnului, această acțiune este un semn de generoasă solidaritate față de aproapele nostru, ce se dorește a fi multiplicat în comunitatea noastră locală, de către oameni și instituții.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

daruriMiercuri, 12 aprilie 2017, la Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, în apropierea sărbătorii Învierii Domnului, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a oferit daruri, constând din îmbrăcăminte, încălţăminte şi dulciuri, pentru 22 copii de la Centrul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” din Târgovişte şi celor 8 copii din cadrul Apartamentului protejat “Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin al Eparhiei noastre.
   La această moment social-filantropic a participat şi doamna Cristiana Bucur, Director al Direcţiei Generale Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa s-a adresat în special, tinerilor prezenţi, aprofundând sensul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor pentru înţelegerea Învierii Domnului, şi a nevoii de promovare a iubirii faţă de aproapele, ca necesitate a vieţii cotidiene, ca mărturie a trăirii Evangheliei lui Hristos şi ca semn de speranţă, lumină şi solidaritate creştină.
Amintim că, în această perioadă, în Arhiepiscopia Târgoviştei, în majoritatea parohiilor, se derulează activităţi social-filantropice, ce au în vedere bătrâni, bolnavi, săraci, copii, ori semeni de-ai noştri aflaţi în dificultate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial