4 mai 2024
Un avion al Japan Airlines a luat foc pe pista aeroportului din Tokyo, după ce s-ar fi lovit cu un alt avion

Un avion al Japan Airlines a luat foc pe pista aeroportului din Tokyo, după ce s-ar fi lovit cu un alt avion

Un avion la bordul căruia se aflau 379 de pasageri a luat foc, astăzi, pe aeroportul din Tokyo. Toţi cei din interior au scăpat cu viaţă, spun autorităţile.

Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. Acesta s-ar fi ciocnit la aterizare cu un avion al Gărzii de Coastă japoneze aflat în apropierea pistei.

Potrivit Gărzii de Coastă din Japonia, există informaţii potrivit cărora ar fi avut loc o coliziune între un avion al Japan Airlines şi un avion al Gărzii de Coastă din Japonia, relatează postul de televiziune NHK. Coliziunea ar fi avut loc în momentul în care avionul Japan Airlines a aterizat.

Cinci persoane din cele şase care se aflau la bordul avionului Gărzii de Coastă de pe aeroportul Haneda din Tokyo au murit în urma coliziunii cu avionul de pasageri, a confirmat poliţia niponă, potrivit postului public de televiziune NHK.

Imaginile filmate de o cameră instalată de postul de televiziune NHK pe aeroportul Haneda arată flăcările care ies pe geamurile unui avion al Japan Airlines. Incidentul a avut loc imediat după ora locală 18:00 (11.00, ora României), conform news.ro.

De asemenea, iese fum negru, iar înregistrarea video arată că se fac eforturi de stingere a incendiilor. La faţa locului sunt mai multe maşini de pompieri care pulverizează apă cu furtunuri.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial