20 aprilie 2024

S-a aflat cine este individul care a ameninţat că va arunca în aer două licee din Târgovişte!

balasaS-a aflat cine este individul care a ameninţat că va arunca în aer liceele Carabela şi Bălaşa Doamna din Târgovişte!

Este vorba despre un adolescent, de 17 ani, elev în clasa a XI a la Liceul Carabela.

Autorităţile au reuşit să îi dea de urmă după ce zilele trecute a trimis două sms-uri de pe internet, prin care anunţa că a pus o bombă la cele două licee.

Procurorii DIICOT susţin că tânărul a recurs la acest gest pentru a nu mai merge la cursuri…

Acum este cercetat penal şi urmează să dea explicaţii şi să răspundă pentru fapta sa.

CERCETAT PENTRU TRANSMITEREA UNOR

MESAJE DE ALARMARE FALSE

Un adolescent, care ar fi transmis mai multe mesaje unor instituții din care reieșea că două licee vor fi aruncate în aer, este cercetat sub aspectul comiterii unei infracțiuni prevăzute de legea privind prevenirea şi combaterea terorismului.

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 17 ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Din cercetări a reieșit că, în dimineața zilei de 24 martie a.c., pentru a nu merge la școală, acesta ar fi transmis mai multe mesaje unor instituții cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale din care reieșea că două licee vor fi aruncate în aer.

În cauză, sunt continuate cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Conform articolul 38 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, ,,Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial