6 mai 2024
Controale în prima zi a anului 2024

Controale în prima zi a anului 2024

În cadrul acțiunii desfășurate ieri, polițiștii dâmbovițeni au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale și au reținut 8 permise de conducere

În cursul zilei de ieri, 1 ianuarie a.c., în intervalul orar 15:00-23:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Astfel, au fost legitimate 459 de persoane și controlate 347 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 61.235 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 105 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 66 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

La data de 1 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 720 A, în localitatea Bucșani, un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Rățoaia.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial