29 martie 2024

Un apreciat anchetator ne aduce un serial captivant! Astăzi, “Cioburi de speranţă”

bani“Era vara anului 1998. Într-o dimineață, a intrat în birou un rrom pe care nu-l cunoșteam. Nu s-a prezentat, a pus pe biroul meu o sacoșă de plastic în care se aflau mai multe teancuri de bancnote. L-am întrebat surprins ce s-a întâmplat și atunci mi-a spus că vrea sa-mi dea acei bani mie.

În schimbul sumei de 150 de milioane de lei, trebuia sa nu iau măsuri cu cei care sustrăgeau benzina din conducta magistrală ce tranzita localitatea. I-am reținut fizionomia și l-am invitat politicos afară, precizându-i că, dacă va mai încerca, voi sesiza parchetul. A plecat spășit fără să mai privească înapoi. La puține zile după această întâmplare, am început să verific traseul conductei și în mai multe locuri am depistat dispozitive pregătite pentru sustragerea combustibilului. Toate au fost demontate și predate celor în drept. În aceiași vară, aveam să-l întâlnesc pe cel care-mi oferise suma de bani la un restaurant, însoțit fiind de ofițerul de OP care aronda zona localității unde lucram.

Maiorul R.I (subcomisar) era în vervă și ciocnea pahar după pahar cu infractorul. Atunci, am înțeles de ce cu ocazia acțiunilor organizate pe timp de noapte în zona conductei, nu reușeam să prind în flagrant hoții. Eram deja un ghimpe în coasta rețelei de infractori și atunci, R.I., cel pomenit mai sus a pus la cale mutarea mea din zonă. Șeful OP de atunci, G.C, apropiat al șefului rețelei de hoți, a determinat un rrom să scrie o declarație din care reieșea că i-aș fi cerut cu 50 de bani mai mult pentru a-i face BI. Mai exact, rromul pe al cărui fiu îl arestasem pentru furt, a declarat în fals, în scris, că în loc de 2,5 lei, i-am solicitat trei lei pentru B.I.

În grabă mare, atât R.I cât și G.C ,ofițerii serviciului O.P au trimis făcătura de dosar cu presupusa “mită” de 50 de bani la Parchetul Militar Ploiești iar eu, am fost destituit și mutat în altă zonă a județului. Undeva prin 2001 mi-a parvenit și soluția de NUP de la Parchetul Militar Ploiești. După plecarea mea, localitatea s-a transformat într-o mare benzinărie, aproape 2000 de rromi vindeau de la poarta benzina furată, fără teama. Nimeni nu a dorit să ia vreo măsură, deși în repetate rânduri am sesizat pe cei în drept să intervină. Ba chiar în joc au intrat și jandarmii care patrulau cu elicopterul pe traseul conductei.

Când surprindeau hoții, lansau din elicopter cu o cordelină, un coșulet în care hoții puneau sume de bani consistente. Această activitate a durat câțiva ani buni, până când au fost arestați polițiștii de la secția 5 București pentru faptele comise la PECO Chitila unde se punea în vânzare benzina furată din Dâmbovița. Să nu vă închipuiți că vreunul dintre ofițerii OP dâmbovițeni au pățit ceva, unul mai mormolc a fost anchetat dar a scăpat. Și acesta, avea să ajungă ulterior “mare comandant”. În curând, am să vă descriu și ce a urmat în localitatea de unde fusesem mutat.

Va urma…

D.D”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial