20 aprilie 2024
Ultima oră! Ce alertă de vreme rea au emis meteorologii

Ultima oră! Ce alertă de vreme rea au emis meteorologii

COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ în județul Dâmbovița!

De astăzi, 20 noiembrie și până mâine, 21 noiembrie ora 10, vor fi perioade cu ploi însemnate cantitativ care vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

#ISUDâmbovița a luat măsura înştiințării tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii dâmbovițeni fiind pregătiți să intervină în sprijinul comunităţilor.

🌩️⛈️ În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm cetățenilor:✅ curăţați şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie.✅ nu atingeți echipamentele electrice dacă sunteți ud ori stați în apă.✅ dacă sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi identificați un spaţiu care vă garantează protecţia.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean trebuie anunțată în cel mai scurt timp la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial