26 aprilie 2024
Ulmi – Remediu pentru mediu

Ulmi – Remediu pentru mediu

Un mediu sănătos este singura comoară pe care o putem transmite urmașilor noștri. Deși unora nu le pasă și continuă să consume resursele naturale ca și când ar fi inepuizabile, există și exemple pozitive. Unul dintre ele îl reprezintă campania Remediu pentru mediu – Dialog verde între generații, inițiată de centrul EUROPE DIRECT Târgoviște în urmă cu 3 ani și care de fiecare dată a reușit să strângă un număr impresionant de voluntari de toate vârstele și din toate categoriile sociale. În 2012 acțiunea a avut loc în data de 5 aprilie, iar cei peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 10.000 de puieți, continuând munca începută în acest sens. Locul desfășurării activității este cel în care se afla o pădure seculară de stejari seculari care în perioada regimului comunist a fost defrișată în întregime.

Voluntarii și-au unit forțele pentru a reface această pădure, deoarece plantarea unui copac reprezintă o contribuție minoră, dar care poate face diferența pentru societatea în care trăim. S-au alăturat inițiativei lansate de către centrul de informare al Comisiei Europene elevi de la Grup Școlar Constantin Brâncoveanu Târgoviște, cei de la Grup Școlar Construcții Nicolae Mihăescu Târgoviște, deținuți din cadrul Penitenciarului Mărgineni și tineri instituționalizați la Centrul de Reeducare minori Găești.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul SC OȚELINOX SA, care, pe lângă darurile oferite tuturor voluntarilor, a avut o echipă de voluntari ce a plantat copăcei, al Primăriei comunei Ulmi și Bibliotecii Comunale Căpitan Andreescu Ulmi, al Direcției Silvice Târgoviște, al Asociației Tineri pentru Europa de Mâine, al Fundației Ruralia pentru Renașterea Pietroșiței, Penitenciarului Mărgineni și Centrului de Reeducare Minori Găești. Aceste instituții, împreună cu voluntarii care au plantat puieții, au asigurat succesul acțiunii.

EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește tuturor și îi invită și la alte acțiuni de acest gen, în încercarea de a găsi împreună un remediu pentru mediu, pentru a oferi un viitor mai bun generațiilor viitoare!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial