20 aprilie 2024
Dâmboviţa – Săptămâna de educaţie nonformală sau ŞCOALA ALTFEL

Dâmboviţa – Săptămâna de educaţie nonformală sau ŞCOALA ALTFEL

O săptămână de educație nonformală în școlile din România, perioadă în care elevii și profesorii au încercat să depășească barierele de comunicare și să facă lucruri diferite împreună. Dacă în restul timpului nu prea au avut activități extra-școlare, între 2-6 aprilie 2012 tinerii și dascălii lor au vizitat muzee, expoziții, ateliere de lucru cu tematici diferite, Grădina Zoologică și altele.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a alăturat demersului autorităților dâmbovițene și le-a oferit copiilor și tinerilor o gamă largă de activități precum ore de informare, vizionare de filme de scurt metraj, dezbateri. Acestea au fost organizate în parteneriat cu alte instituții din județ: Societatea Astronomică Română de Meteori, Asociația Târgoviște spre Europa, S.C. Oțelinox S.A., Primăria și Biblioteca Comunală Căpitan Andreescu Ulmi, Asociația Tineri pentru Europa de mâine, Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița, Școala Vasile Cârlova, nr. 1 Târgoviște ș.a.

Luni, 2 aprilie, în premieră, amatorii de astronomie au participat la o seară de proiecție de imagini și filme cosmice, după ce, mai întâi, cei mai mici cetățeni care au venit în vizită la centrul european au urmărit un film cu tema Pământul mâine.

Marți, 3 aprilie, a fost ziua dedicată atelierelor de lucru pe tema Comunicarea leagă generații și a dezbaterilor despre cetățenia europeană. Cei vizați au fost elevii de liceu și de școală generală. Miercuri, 4 aprilie, pentru prima dată în Târgoviște, a avut loc un alt eveniment inedit. Tineri de la școli și licee din județ, însoțiți de profesori și alți voluntari au participat la un Flash Mob Freeze cu tema Pace și Prietenie. Aceștia au dorit să evidențieze faptul că, în Anul European al Îmbătrânirii Active și al Dialogului Între Generații, doar pacea și prietenia ar trebui să vorbească.

Joi, 5 aprilie, sub egida Remediu pentru mediu – Dialog verde între generații s-a desfășurat și în acest an acțiunea de plantare de copăcei în comuna Ulmi. Voluntarii, de toate vârstele și din toate categoriile sociale, au plantat 10.000 de puieți, contribuind astfel la un mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare.

Vineri, 6 aprilie, elevi mari și mici au participat la vizionări de film de scurt metraj și ore de informare pe diferite teme: oportunități europene pentru tineri, Europa 2020 și altele. Toți cei prezenți au primit daruri simbolice.

Seara de imagini cosmice.

EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește tuturor participanților pentru prezență și interes, dar și partenerilor și susținătorilor care au contribuit la buna desfășurare a activității în cadrul Școlii altfel. Echipa va susține și alte demersuri de gen, oferind metode alternative de educație nonformală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial