23 octombrie 2021
Un elev al Colegiului Național „I. L. Caragiale” Moreni a fost eliminat din Bacalaureat după ce a fost prins la prima probă cu un telefon asupra lui

Un elev al Colegiului Național „I. L. Caragiale” Moreni a fost eliminat din Bacalaureat după ce a fost prins la prima probă cu un telefon asupra lui

Comunicat de presă

Informare privind desfășurarea primei probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2021)

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2679 candidați (97.88% din totalul de 2737 candidați înscriși la această probă): 2545 candidați din promoția curentă, respectiv 134 din promoțiile anterioare.

Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 23 centre.

Nu au participat 58 candidați.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Colegiul Național „I. L. Caragiale” Moreni (telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarele probe se vor desfășura conform următorului calendar:

• marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului

• miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE DE BACALAUREAT INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL PROF. HOMEGHIU CĂTĂLINA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial