5 mai 2024

Uite ce plan și-au făcut agenții dâmbovițeni pentru acest week end!

hoticCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană acţionează pentru un trafic rutier în siguranţă, de “Sfânta Marie”

Pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, în perioada 14 – 16 august a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., 34 de poliţişti rutieri vor acţiona, în medie, zilnic, pe principalele artere din Dâmboviţa.

Astfel, poliţiştii vor avea o prezenţă activă în special pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, respectiv DN7-Tărtăşeşti-Valea Mare, DN71-Bâldana-Moroeni, DN72-Găeşti-Dărmaneşti, DN72A-Târgovişte-Malu cu Flori, DN61-Găeşti-Corbii Mari,DN1A-Crevedia-Corneşti.

De asemenea, poliţiştii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe 12 dintre autospeciale, urmărind, în special, prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

În activităţile întreprinse, poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi de colegii de la ordine publică.

Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Totodată, este necesar ca şoferii să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice! Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate în totalitate.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Cetăţenilor români care s-au întors acasă din străinătate le reamintim că legislaţia în domeniu este la fel de fermă şi în România, iar regulile de circulaţie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

POLIŢIA RUTIERĂ VĂ UREAZĂ DRUM BUN!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial