26 aprilie 2024

Ţuţuianu, demersuri la ministere pentru staţiunile de cercetare

tutu„Este la avizare o Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, ea a funcţionat ca un centru de dezvoltare, avea un pic altfel regimul juridic.

Care este avantajul acestei Hotărâri de Guvern? Ea va fi finanţată şi de la bugetul statului pentru activităţile de cercetare propriuzise, ceea ce înseamnă că o scoatem din necazurile financiare pe care le are astăzi.

Am primit promisiunea şi sunt sigur că se va întâmpla aşa ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu Staţiunea de la Voineşti. Mai am o situaţie pe care o voi discuta la Ministerul Agriculturii, legat de fosta staţiune de cercetări pentru ovine de la Bilciureşti, care astăzi nu mai are personalitate juridică şi ţine de la Palas Constanţa.

Au venit la mine două doamne de la Bilciureşti, am putut să constat că nu prea ştiau de cine aparţin şi de unde îşi iau banii, dar asta este altă situaţie, este nevoie de o dotare cu utilaje pentru ca să-şi poată dezvolta activităţile agricole”, a declarat senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial