18 aprilie 2024
Turist în pericol de moarte, la Peştera!

Turist în pericol de moarte, la Peştera!

0002Un turist aflat în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani şi salvamontişti.

Jandarmii de la Postul Montan Peștera aflați în patrulare împreună cu salvamontiştii au intervenit în Masivul Montan Bucegi în sprijinul unei persoane accidentate.

Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență pe DJ 714 Peștera-Moroeni, la aproximativ 300 metri de Schitul Peștera.

0004Jandarmii montani şi salvamontiştii au izolat imediat zona și i-au acordat măsurile de prim-ajutor prin imobilizarea acestuia cu saltea vacuum, deoarece prezenta multiple traumatisme.

În urma verificărilor efectuate de salvatorii montani a reieșit faptul că turistul, în vârstă de 43 de ani, din București s-a aventurat cu un vehicul – UTV pe traseul Peștera-Padina, iar din cauza neadaptării vitezei la drumul practicat s-a răsturnat.

Ulterior, turistul a fost transportat în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmbovița de unde a fost preluat de un echipaj de ambulanță de la Fieni şi condus la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate.

Acţiunea de salvare a început în jurul orei 18.50 şi s-a încheiat la ora 20.45.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial