8 mai 2024
Dâmboviţa – 430 de poliţişti, angrenaţi în Acţiunea Blocada!

Dâmboviţa – 430 de poliţişti, angrenaţi în Acţiunea Blocada!

traficAcțiunea” Blocada”, și la nivelul județului Dâmbovița

Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, în urma planului aprobat de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada iulie – august 2016, la nivel național, să se desfăşoare acţiunea “Blocada”.

Și la nivelul județului Dâmbovița, 431 de polițiști, dintre care 40 de la rutieră, 337 de la ordine publică și 34 de la investigații criminale, au derulat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea fluenței traficului rutier.

Poliţiştii au acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, s-a urmărit respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

O atenție deosebită a fost acordată și călătoriilor cu trenul, polițiștii de la Transporturi desfășurând multiple activități informativ preventive în trenurile pentru călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Astfel, în perioada 01-07 august a.c., polițiștii au constatat 29 de infracțiuni, din care 16 contra siguranței circulației pe drumurile publice, 4 de natură judiciară și 2 la regimul armelor, munițiilor și explozivilor.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 2.529 de sancțiuni contravenționale, dintre care 383 au fost la Legea 61/1990 și 37 la Legea 12/1990.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 565.000 de lei.

Cele mai multe amenzi, 2.040, au fost aplicate participanților la trafic, 8 pentru consum de alcool, 404 pentru exces de viteză și 5 pentru depășiri neregulamentare.

Ca măsură complementară, au fost reținute 63 de permise de conducere și au fost retrase 50 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri a căror valoare se ridică la 4.000 de lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial