28 aprilie 2024
Înşelăciune în piaţa din Târgovişte! Cum a rămas un pensionar fără bani

Înşelăciune în piaţa din Târgovişte! Cum a rămas un pensionar fără bani

baniMare atenție la înșelăciuni! Fiți preventivi! Evitați să intrați în discuții cu persoane necunoscute!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște desfășoară activități în vederea identificării unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut că, la data de 11 decembrie a.c., în timp ce se afla într-o piață din Târgoviște, ar fi abordat un bărbat de 69 de ani și, sub pretextul schimbării unei sume de bani, l-ar fi înșelat cu 400 lei.

De asemenea, în cauză sunt continuate cercetările și pentru recuperarea prejudicului.

poliSfaturi și recomandări utile pentru târgovișteni

Având în vedere aproprierea Sărbătorilor de iarnă, structura de prevenire a criminalității și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au organizat o activitatea stradală, de informare a cetățenilor cu privire la prevenirea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor.

Acțiunea a fost desfășurată în zonele aglomerate din Târgoviște și a constat în discuții cu cetățenii și distribuirea de materiale cu conținut informativ-preventiv.

Polițiștii au atras atenția cetățenilor cu privire la necesitatea asigurării corespunzătoare a bunurilor personale, îndeosebi în piețe, supermarketuri și zone aglomerate.

Pentru siguranța locuinței și prevenirea victimizării prin înșelăciuni, polițiștii le-a adresat beneficiarilor o serie de sfaturi, subliniind importanța adoptării unui comportament responsabil.

În cazul în care sunteți victima sau martorul vreunei infracțiuni, apelați imediat 112 sau informați cea mai apropiată unitate de poliție.

www.mariusbuga.ro_images_bancomatfRECOMANDĂRI PREVENTIVE

 Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția cetățenilor :

Atenție la modul în care utilizați cardurile bancare!

Cardul de credit sau de debit este un instrument cu multe avantaje, utilizat adesea. Pentru protejarea cardului și a banilor dumneavoastră, vă recomandăm:

Memoraţi Numărul Personal de Identificare (PIN). Acesta nu trebuie notat și ținut în portofel sau lângă card!

Anunţaţi imediat instituţia financiară în caz de pierdere sau de furt al cardului!

Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului, pentru ca altă persoană care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!

Imediat după efectuarea operațiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.

Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră!

Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunați la poliţie!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial