26 aprilie 2024
TRAGEDIE: Un copil de numai un an s-a stins din viaţă, la Valea Lungă. Fusese tratat pentru o răceală puternică

TRAGEDIE: Un copil de numai un an s-a stins din viaţă, la Valea Lungă. Fusese tratat pentru o răceală puternică

Viata unui copil de numai 1 an, din localitatea Valea Lunga, s-a sfarsit subit, iar acum se cauta raspunsuri pentru aceasta tragedie.

Baietelul a murit la cateva saptamani dupa ce a fost internat pentru o raceala puternica.

Medicii i-au spus mamei ca pacientul trebuie sa mai ramana sub supraveghere, dar aceasta a cerut sa fie externat.

Intre timp, boala a recidivat si echipajul de la ambulanta chemat in ajutor de parinti nu a mai putut face nimic pentru cel mic.

Copilul a fost dus in urma cu cateva saptamani la spitalul din Moreni, unde a fost consultat si i-a fost pus un diagnostic.

“A venit in insuficienta respiratorie, determinata de o bronsiolita, o boala virala foarte frecventa intalnita la copii. Periculoasa daca nu o tratezi, duce la moarte, fiind si in insuficienta respiratorie”, ne-a declarat dr.Victor Matei, seful Sectiei Pediatrie, Spitalul Moreni.

Dupa cateva zile in care baiatul a stat internat, mama a vrut sa-l ia pe acasa, spun medicii.

“Ca vrea sa plece in Germania. I-am spus, vezi ca aici e o situatie, acolo iti va mai face acest copil!”, isi amintea medicul.

Femeia a facut insa o cerere si copilul a fost externat. Dar, cei doi nu au mai ajuns in Germania, pentru ca, intre timp, starea de sanatate a celui mic s-a inrautatit.

Dupa alte cateva vizite la medici de la mai multe spitale, baietelul s-a stins. Era acasa atunci cand parintii au sunat disperati la 112.

“Copilul a fost gasit decedat. S-au efectuat manevrele de resucitare, dar din pacate fara rezultat.”, ne-a precizat asistentul sef Polixenia Necula, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Dambovita.

“De la raceala, a racit baiatul, l-a dus la spital… E pacat, chiar imi pare rau.”, plangea Sofica Constain, ruda.

Tragedia a ajuns si in atentia politistilor.

“Cadavrul a fost preluat de serviciul de medicina legala in vederea efectuarii necropsiei. Se efectueaza cercetari pentru a se stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile acestui eveniment”, a declarat subinspectorul Alexandra Niculae, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Rezultatul autopsiei ii va ajuta pe anchetatori sa faca lumina in acest caz.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial