20 aprilie 2024
VIDEO – Este alertă în Târgovişte după ce s-a semnalat prezenţa unui leu care umblă liber

VIDEO – Este alertă în Târgovişte după ce s-a semnalat prezenţa unui leu care umblă liber

Este alertă la marginea oraşului Târgovişte, după ce mai multe apeluri la 112 au semnalat, în această dimineaţă, prezenţa unui leu ce se umbla liber.

Un bărbat a sunat primul la numărul de urgenţă după ce în timpul unei plimbări cu soţia sa, pe un câmp din vecinătatea casei lor, au observat animalul de pradă.

La câteva zeci de minute după, alţi oameni au alarmat autorităţile că au văzut leul aproape de casele lor. Poliţiştii, jandarmii şi veterinarii s-au împărţit în mai multe echipe şi caută animalul periculos.

VASILE LUPAŞC, martor: “Mergea încet, ne-a văzut, s-a oprit, ne-am retras cu spatele o vreme, apoi am grăbit pasul, am sărit gardul. Nu e o senzaţie tocmai plăcută să te întâlneşti cu un prădător pe câmp. Prima dată a spus soţia, e un leu, nu îţi vine să crezi, te uiţi să verifici şi da, era leu, talie mult mai mare decât un câine, culoarea specifică, trăsăturile, exclud ideea de a fi condundat cu un câine!“.

La câteva zeci de minute după primul apel la 112, autorităţile au primit şi alte sesizări de la alţi localnici, din cartierul Romlux, care semnalau că leul a trecut la doar câţiva metri de casele lor

Martor: “Pe lângă poartă pe aici, a trecut, da, da, băiatul era în curte şi a trecut spre oraş, spre asflat, unul galben

Martor: “Pe aici a venit şefule, prin bălării şi a fugit acolo!

Martor: “Nu are unde să fie decât în bălăriile alea mari!

Autorităţile au emis în numai o oră două mesaje RoAlert prin care îi alertau pe cetăţeni să nu se apropie de zonele mărginaşe oraşului Târgovişte.

dr.COSMIN MATEESCU, medic veterinar: “El nu devine agresiv că e liber, devine agresiv că e încolţit sau că o să vrem să facem ceva să îl capturăm, se va apăra. Trebuie să procedăm foarte atent să nu expunem oameni“.

Oficialii Primăriei Târgovişte, în subordinea căreia se află Grădina Zoologică, spun că aici sunt adăpostiţi patru lei, două femele şi doi masculi, care s-au aflat tot timpul în siguranţă, în adăposturile special amenajate. Între timp, autorităţile continuă căutările pe câmpul unde a fost dată alarma, să se asigure că nu există pericol pentru localnici.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial