28 aprilie 2024
Tot ce trebuie să știi înainte de a deveni dealer la cazino!

Tot ce trebuie să știi înainte de a deveni dealer la cazino!

Dacă ești un fan înfocat al jocurilor de noroc, a fi dealer de cazino ar putea părea cel mai potrivit job. Vei putea să te bucuri de toate jocurile tale preferate (sau cel puțin așa pare), însă de pe partea opusă a mesei. Ce înseamnă asta? Vom vedea în continuare!

Deoarece industria de gambling devine din ce în ce mai competitivă în fiecare zi, cazinourile de pretutindeni caută dealeri calificați care să ocupe locuri de muncă. Dar, în ciuda acelei emoții inițiale pe care ai putea să o simțiți atunci când te gândești să fii dealer full-time, există câțiva factori pe care doriți să îi iei în considerare înainte de a face pasul. Dacă nu ești tentat de a fi angajat într-un cazino, poți oricând să te bucuri de rotiri gratuite fara depunere și să-ți încerci norocul la jocurile online.

Cât voi câștiga ca dealer?

Aceasta este marea întrebare înainte de a aplica la orice loc de muncă. Răspunsul variază destul de mult, atât în funcție de țară sau regiune, cât și în funcție de mărimea cazinoului.

Primul lucru pe care va trebui să-l înțelegi este că plata de bază pentru tranzacționare în cazul pokerului, a blackjack-ului, a baccaratului sau a altor jocuri de cazino precum ruleta – adică banii pe care cazinoul îi plătește direct – este destul de mică.

Nu de puține ori, cel puțin în prima fază, vei lucra probabil pe salariul minim. Cu toate acestea, știm foarte bine că banii nu vin doar din salariu. Bacșișul este un mod de răsplată a dealerului, iar suma este direct dependentă de calitatea serviciilor oferite.

Ce factori determină câți bani câștigă un dealer?

În prima etapă, dealerul ar putea fi pus să lucreze la jocuri cu ritm mai lent, mai puțin populare și care generează mai puțin bacșiș. Cererea pentru dealeri poate fi oarecum sezonieră și, atunci când cazinoul nu are nevoie de atâtea mese deschise, nu vor mai fi la fel de multe ore de lucru, reducându-se astfel potențialele venituri.

S-ar putea să te aștepți ca dealerii din proprietățile de lux din Vegas să obțină mai mulți bani decât omologii lor din cazinourile mai mici, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Sigur, dacă ai de-a face cu jocuri importante în camera VIP, vei avea parte de câștiguri masive în comparație cu cele pe care le-ai obține în alte locații.

Pentru dealerul „mediu”, suma pe care o câștigă se va reduce la ce jocuri poate coordona și cât de bine reușește să interacționeze cu jucătorii. Asta înseamnă că dealerii mai experimentați vor face mai mulți bani, dar același lucru poate fi spus și despre dealerii cu abilități bune de relaționare.

Dacă nu ești o persoană volubilă și sociabilă, s-ar putea ca jobul de dealer să nu fie cel mai potrivit pentru tine. Reține că unele cazinouri impun un sistem de împărțire al bacșișului, astfel încât atât tu, cât și colegii tăi, veți pune toți banii la comun, pentru ca la final să îi împărțiți.

Dezavantajele jobului de dealer în cazino

Cu toate că există multe aspecte minunate în a fi dealer, există, în același timp, și unele dezavantaje.

În primul rând, ai fi mai bine să fii confortabil cu statul în picioare. Dealerii de poker ar putea să se așeze și să-și facă jocul, dar pentru orice alt joc de masă, vei sta în picioare pe tot parcursul serii. Vei primi pauze – un model tipic de schimbare pentru un dealer constă într-o oră pe podea, urmată de 20 de minute de pauză, iar oboseala poate fi atât fizică, dar și mentală.

Nici jucătorii nu sunt întotdeauna amabili. Probabil că ai observat deja că jucătorii îi reproșează dealerilor propriul ghinion sau pierderea unui pariu și acest lucru se înrăutățește considerabil în cazul în care dealerul comite vreo greșeală.

Dar nu doar jucătorii care sunt supărați ar putea fi o problemă. Dacă nu ești suficient de rece și neimplicat pentru a putea lua sume mari de bani de la oameni la masă, atunci este posibil să nu ți se potrivească acest job.

În plus, ia în considerare faptul că toată activitatea din cazino este monitorizată video. Desigur, această monitorizare atentă din partea cazinoului are rolul de a proteja banii, însă pentru o fire emotivă acesta ar putea fi un factor de stres.

Tipuri de dealeri

După cum te-ai putea aștepta, există mai multe tipuri de dealeri. Astfel, poți alege între următoarele categorii:

Dealer la jocurile de cărți

Acesta este cel mai frecvent tip de dealer de cazino, deoarece implică direcționarea diferitelor jocuri de cărți, cum ar fi:

Rolul are multă responsabilitate pe măsură ce dealerul controlează și conduce întregul joc.

Crupier

Un crupier este de obicei dealerul care lucrează la o masă de ruletă.

Responsabilitatea acestuia este să dirijeze jocul:

  • Rotind roata
  • Aruncarea mingii
  • Emiterea de jetoane și jetoane
  • Efectuarea de anunțuri precum rezultatele și pariurile pierdute.

Dealer la craps (barbut)

Dealerul de craps are un rol unic, deoarece acesta este singurul joc de zaruri oferit într-un cazinou obișnuit.

În majoritatea cazurilor, dealerul de craps lucrează împreună cu un al doilea dealer și trebuie să colecteze pariuri și să facă plăți în afară de dirijarea jocului.

Primul dealer este responsabil pentru o jumătate a mesei și al doilea dealer pentru cealaltă jumătate.

Dealer de cazino live

Dealerii live au un rol special în sensul că nu lucrează într-un cazino tipic, ci într-un studio de unde jocul este difuzat online, astfel încât jucătorii să se poată bucura de el din confortul caselor lor.

Deci, dealerul live nu intră niciodată în contact cu jucătorii.

Unii consideră că aceasta este poziția ideală, deoarece există întotdeauna de lucru pentru un dealer live, în timp ce dealerii obișnuiți își păstrează adesea locuri de muncă sezoniere doar când cazinoul este deschis.

Concluzie

Deși am prezentat cu siguranță ambele fețe ale monedei în această postare, nu încercăm să te convingem să fii sau nu dealer. Pentru unii, acesta este într-adevăr o slujbă de vis, dar pentru mulți alții, a deveni dealer de cazino poate fi o oportunitate bună de a face bani doar într-o perioadă în care au nevoie urgentă de bani. Rămâne decizia ta dacă vei încerca sau nu acest job!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial