28 aprilie 2024
Topul firmelor dâmboviţene 2011! Ele aduc peste 50 la sută la bugetul judeţului

Topul firmelor dâmboviţene 2011! Ele aduc peste 50 la sută la bugetul judeţului

„În fiecare an, toamna, în luna noiembrie, este momentul în care CCIA Dâmbovița desemnează distincțiile și trofeele pentru succesul în afaceri cu ocazia Topului firmelor dâmbovițene. Anul acesta sunt în top mult mai multe firme decât anul trecut. De exemplu, în anii precedenți, fiind obiectele de activitate cam amestecate, aveam probleme cu foarte multe firme. Anul acesta am hotărât să diversificăm domeniile pentru a nu se mai confunda.

Astfel, au apărut mult mai multe societăți clasificate în top. Sunt firme care nu au datorii la bugetul statului, deci sunt numai firme curate. Criza actuală se resimte la cifra de afaceri, la vânzări, dar nu se reflectă deloc la exportatori. Cele 80 de societăți comerciale prezente în sală reprezintă circa 14% dintre societățile clasificate în top, 2% dintre cele care au depus bilanțul pe 2010, aceste firme contribuind cu peste 50% la bugetul consolidat al județului. În actualul context al mediului de afaceri, economia dâmbovițeană a înregistrat o creștere a PIB cu 1% față de anul precedent (2009).

De asemenea, se înregistrează o creștere foarte mare a exporturilor în 2010 față de 2009. Rezultatele oglindite în Topul firmelor 2011 au la bază situațiile financiare ale firmelor din bilanțul anului 2010, un an dificil marcat de o rată a șomajului de peste 8,5%. Felicit toate firmele din top pentru rezultatele obținute”, a declarat jr. Gelu Rusescu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial