2 mai 2024
Să râdem cu poftă, cu lacrimi şi cu mâna la burtă!  Distracţie mare la şedinţa organizată de Emil Tudor

Să râdem cu poftă, cu lacrimi şi cu mâna la burtă! Distracţie mare la şedinţa organizată de Emil Tudor

❚ Oamenii de fotbal din județ habar nu au avut de ce au fost chemați la ședință, ce au votat sau ce le-a citit chinuit, mai bine de o oră, președintele AJF Dâmbovița Ședință mare la Casa Sindicatelor, acolo unde reprezentanții echipelor din județ s-au adunat ca la bâlci, pentru a vota noul statut al AJF Dâmbovița. Asta o spunem noi, pentru că majoritatea celor prezenți habar nu avea pentru ce a fost organizată această întâlnire. „E ceva cu DEZAFILIZAREA, cu Mititelu și cu Mircea Sandu. Cică VINE și ăștia, dar și Mitică Dragomir cu Gigi Becali”, ne-a vorbit tâmp un nene vesel nevoie mare. Probabil acasă, la ai lui, le-a spus că s-a întâlnit și cu Băsescu și că l-a invitat la un coniac.

„Am înțeles că trebuie să votăm președintele. O mai merge lumea cu profesorul Tudor?”, ne-a abordat un altul, la fel de aerian. „Am lăsat căruța cu lemne în pădure să vin aici. Mi-a fost frică să nu ne dea amendă sau să ne scoată din campionat”, am prins o altă replică „deșteaptă”. Chiar dacă le-o fi explicat cineva despre ce e vorba, oamenii nu prea au înțeles nimic, dar s-au prezentat. Mai mult de frică decât de curiozitate. Au fost și toți greii AJF. Parcă nu și-au mai dat importanța din trecut, s-au mai speriat și ei după ultimele scandaluri, au fost cam stingheri. Cert este că și curajul le-a cam dispărut, dovadă că ne-au invitat în sală, să asistăm la ședință. E un pas înainte.

Tudor și „Siteul”

În mod normal, la fiecare echipă ar fi trebuit să ajungă din timp acest statut nou, pentru a-l putea studia și pentru a avea motive temeinice să îl aprobe sau nu. Probabil că ar fi fost o pierdere de timp și de maculatură, e greu de crezut că mulți dintre cei prezenți ar fi avut răbdarea și interesul să citească atâtea pagini, cu toate că avem serioase dubii că unii știau să citească. Așa că, s-a apucat să o facă președintele Emil Tudor, și el cu mari probleme în acest sens, pocind cuvinte așa de simple, încât ne-am umflat de râs.

„SITEUL asociației, SITEUL și iar SITEUL”. A citit mai bine de o oră, așa cum s-a priceput el, în timp ce în sală oamenii nu au înțeles nimic, plictisindu- se îngrozitor. Unii au ațipit, alții au dormit zdravăn, iar cei care nu au mai răbdat au ieșit la o țigară. „Am stat toată ziua pe tractor. Dacă știam că ne citește ăsta ca la biserică, nici nu mai veneam”. „Ăștia chiar își bat joc de noi! Am crezut că o fi ceva important, alegeri, dar văd că suntem luați de proști. Eu nu am înțeles nimic, nimeni nu a înțeles”.

Se schimbau impresii între cunoștințe, pentru că erau și din cei pe care nu îi știa nimeni. Plictisiți, unii s-au pus pe taifas, acoperind vocea lui Tudor și nu s-au oprit decât atunci când au văzut că se fac poze. Probabil prezența noastră acolo l-a pus în gardă pe președintele AJF, care a citit chiar tot ce prevede noul statut, când ar fi putut foarte bine să spicuiască ce era mai important. Oricum nu l-a ascultat nimeni și nici nu s-a înțeles nimic.

„Noi ce dracu’ votăm?”

Într-un final, după mai bine de o oră de plictiseală, pălăvrăgeli sau odihnă cu sforăituri, a terminat și neica Tudor. Obosise și el de atâta vorbărie și stat în picioare. S-a trecut la vot, iar noul statut a fost aprobat într-o proporție covârșitoare. De fapt, nici nu mai era nevoie de tot acest circ. Pentru noi a fost amuzant, ne-am distrat, am râs, am mai cunoscut oameni de fotbal, ba chiar am trăit senzația că ne bucurăm de încredere și respect din partea lor.

„Să fie și domnii de la Jurnalul primiți la ședință, să nu fim păcăliți cu vreo șmecherie”, s-au auzit câteva voci. „Bine le faceți șefule la ăștia, să mai știe și ei pe cineva de frică. Uitați-vă la Tudor sau la Anghelinu, le-a pierit fala, curajul”. Și în momentul votării s-au uitat spre noi, să le facem un semn dacă e bine să ridice mâna. Evident că nu ne-am exprimat în nici un fel, cu toate că ne menținem părerea că oamenii trebuia informați mai atent.

Acum se dovedește că „Jurnal de Dâmbovița” a avut dreptate și, de frica repercusiunilor, conducătorii AJF încep să intre și ei în legalitate la nivelul organizării. Rămâne satisfacția că lucrurile încep să revină la normalitate în fotbalul dâmbovițean și lansăm promisiunea că ne vom păstra la fel de vigilenți. Vom reveni pe marginea ședinței de săptămâna trecută.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial