25 aprilie 2024
Titu – Elevii de la Liceul I.C.Vissarion, pregătiţi în caz de cutremur

Titu – Elevii de la Liceul I.C.Vissarion, pregătiţi în caz de cutremur

La Liceul teoretic I.C.Vissarion din oraşul Titu s-a desfăşurat un exerciţiu tactic pentru limitarea şi înlăturarea unor situaţii de urgenţă generate de un cutremur de pământ.

Exerciţiul a fost organizat de către Detaşamentul de pompieri Titu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.

Situaţia tactică creată: În data de 08 noiembrie 2013, la ora 09:32, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter.

Pe timpul seismului, un număr necunoscut de elevi a părăsit sălile de clasă, iar cel puţin 3 dintre aceştia au sărit pe geam de la etajele I şi II.

Sunt numeroşi răniţi, unii chiar în stare foarte gravă. S-a anunţat că au fost găsite 2 persoane decedate.

În corpul B s-a produs un incendiu la nivelul etajului I, în camera centralei termice. Există degajări de fum, astfel încât o clasă de elevi (situată lîngă centrala termică) nu poate fi evacuată şi a rămas izolată a etajul I. Se estimează un număr de aproximativ 30 de elevi care au rămas izolaţi în acea sală de clasă.

Obiective generale:  Verificarea viabilităţii concepţiei specifice de acţiune şi răspuns în situaţii de urgenţă;

 Educarea privind comportamentul în situaţia producerii unui cutremur de pământ;

 Verificarea modului de acţiune a personalului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, referitor la gestionarea situaţiei de urgenţă create, salvarea vieţilor omeneşti, acordarea primului ajutor de bază şi calificat, înlăturarea efectelor negative produse, adoptarea măsurilor necesare revenirii la starea de normalitate;

 Verificarea modului de cooperare în situaţii de urgenţă complexe;

 Executarea în timp optim a operaţiunilor de intervenţie şi rezolvarea simultană a mai multor situaţii tactice ivite;

 Însuşirea obligaţiilor ce revin personalului din conducerea unităţii de învăţământ;

 Însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor privind modul de comportare în situaţia producerii unui cutremur în rândul cadrelor didactice şi elevilor.

Scopul exerciţiului: antrenament privind modul de comportare şi măsurile ulterioare care trebuie luate ca urmare a producerii unui cutremur de pământ.

Forţe participante de la Detaşamentul de pompieri Titu:

• 3 echipaje pentru stingerea incendiilor (3 autospeciale de stingere); • un echipaj de descarcerare (autospeciala de descarcerare); • un echipaj de prim-ajutor (ambulanţa SMURD);

• un autocamion de intervenţie; • 5 ofiţeri şi 42 subofiţeri; Forţe solicitate în sprijin:

 3 echipaje de ambulanţă (SAJ);  un echipaj de poliţie;

 un echipaj de la jandarerie. Din partea Liceului Teoretic „I.C.Vissarion” Titu, la această simulare au participat 24 cadre didactice, 11 persoane din categoria personalului nedidactic şi auxiliar şi 699 de elevi.

Scopul şi obiectivele urmărite prin acest exerciţiu tactic au fost atinse, acesta desfăşurându-se în condiţii şi cu rezultate foarte bune.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial